|

Varlık mücadelesi veriyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, “Türkiye, bu coğrafyadaki varlık mücadelesini tek başına da çok rahat şekilde verebilecek güçtedir ve vermeye devam etmektedir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:57 - 13/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

Adıyaman'da temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıllarca ülke genelinde yapılan ötekileşme nedeniyle gücün boşa harcandığını söyledi. Soylu, 16 Nisan'da Tükiye için adeta yeni bir dönem başlayacağını aktardı. “Türkiye, bu coğrafyadaki varlık mücadelesini tek başına da çok rahat şekilde verebilecek güçtedir ve vermeye devam etmektedir ifadelerini kullanan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:



İSTİKAMETİMİZDEN VAZGEÇMEDİK


“İstikametinden vazgeçmeyenler sadece siyasi irade değil, milletin ta kendisidir. Seçimlerde kullandığı oyla, gerçekleştirdiği tavırla, bir taraftan başına hangi çorap örülmeye çalışırsa çalışsın, medeniyetten gelen tavır ve birbirini kucaklaması, dinine, milletine, kardeşliğine, gelenek ve göreneğine bağlılığıyla, bu milletin birliğine bağlılığıyla istikametimizden hiç vazgeçmedik. Bu ülke tesadüfler üzerine giden bir ülke değildir. Bu ülke, ortak hedefin ülkesidir.”



TERÖRÜ TASFİYE EDECEĞİZ


Soylu, terörle mücadele hakkında ise şunları söyledi: “Gönlünüz rahat olsun. Terörle mücadelemiz, terörü tasfiye noktasına gelmiştir. Biz terörü tasfiye edeceğiz. Kış döneminde 'Giremezsiniz' dedikleri PKK'nın sözde tüm üs ve barınma bölgelerine tek tek girilmiştir. Kış döneminde 125 sözde üs ve barınma merkezine 129 operasyon gerçekleştirilmiştir. Son 5 ayda 22 ilde 661 sığınak ve barınak imha edilmiştir. Son dönemlerde PKK ve KCK'nın şehir yapılanmalarına karşı ciddi operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Son 5 ayda 8 bin 477 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2 bin 603 kişisi tutuklanmıştır.”


#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#Adıyaman
7 yıl önce