|

Vatandaşın kaydıyla teröristleri tedavi ettiler

Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil ve Selahaddin Eyyubi hastanelerinde yüzlerce PKK ve PYD'li teröristin sahte isimle tedavi edildiği ortaya çıktı. Hastanelerle ilgili istihbarat üzerine soruşturma başlatıldı. Duyarlı personelce kopyalanan belgeler, skandalı ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
07:27 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:55 - 28/04/2016 Perşembe
Diğer
Diyarbakır'da iki hastanede teröristler tedavi edildi. Duyarlı bir personelin yardımıyla skandal ortaya çıkarıldı.
Diyarbakır'da iki hastanede teröristler tedavi edildi. Duyarlı bir personelin yardımıyla skandal ortaya çıkarıldı.

2014'te HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sokak çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü'nün de aralarında olduğu 56 kişi vahşice öldürülmüştü. Eylemlerde yaralanan yüzlerce PKK'lı, mağdur vatandaşmış gibi hastanelere yatırılıp tedavi edildi. Olay ortaya çıkmasın diye de, resmi işlemler daha önce hastanede tedavi görmüş vatandaşların adına yapıldı.



Star gazetesinin haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı da müfettiş heyeti görevlendirdi. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi ve Selahaddin Eyyubi Hastanesi'ndeki incelemelerde 6-7-8-9 Ekim'de tedavi edilen yüzlerce kişinin kayıtlarının silindiği belirlendi. Duyarlı personelce kopyalanan belgeler, skandalı ortaya çıkardı.



Görüntüler imha edildi


Hastane kayıtlarının sistemden silindiğini tespit eden müfettişler, kamera kayıtlarına bakmak isteyince ikinci bir şok bilgiye ulaştı. Hastane yönetimleri bazı güvenlik kameralarının bozuk olduğunu söylese de, yapılan araştırma tüm kayıtların bilinçli olarak imha edildiğini ortaya çıkardı. Söz konusu kayıtların peşine düşen müfettişler, her iki hastanede de hasta kayıt sistemleri ile kamera görüntülerinin silinmeden önce birer kopyasının bazı çalışanlar tarafından kaydedildiğini belirledi. El konulan kayıtlarda teröristlerin hangi doktor tarafından, hangi klinikte ve saat kaçta tedavi edildiği detaylı bir şekilde yer alıyor.



Skandalın belgesi


Müfettiş raporunda PKK'lı ve PYD'li teröristlerin sahte isimle tedavi edilmesine göz yumulduğu belirlendi. Teröristler tedavi edilirken Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği sekreteri ve hastane yöneticilerinin o gece sabaha kadar hastanede yaralıların tedavisine refakat ettiği tespit edildi.





İsimlere ulaşıldı


Soruşturma derinleştikçe, teröristlerin sahte isimler ve eski hasta kayıtları üzerinden tedavi edilmesi ihanetinin ardında Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcısı İhsan Eken'in olduğu tespit edildi. Bu iki ismin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha kadar yaralı teröristlerle yakından ilgilendiğine dair görüntülerin de kopyalanan kayıtlar arasında olduğu öğrenildi.



Cevap vermediler


İddialar üzerine görüştüğümüz Gazi Yaşargil Eğitim ve araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mahmut Taş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürüyen bir soruşturma olduğunu valiliğin de ayrı bir inceleme yürüttüğünü belirterek, konuşmayacağını söyledi. Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şenol Gedik ise telefonlarına cevap vermedi.


#Hastane
#PKK
#PYD
8 yıl önce
default-profile-img