|

Vatandaşlar kurtardı

Aladağ’da yurt yangınında facianın göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Tutuklanan yurt müdürü Cuma Ali Genç, “İtfaiyede ne oksijen tüpü ne maske vardı. Kurtulanları da vatandaşlar kurtardı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:06 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Adana'nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt yangını faciasına adeta davetiye çıkarıldığı ortaya çıktı. 10'u öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili tutuklanan yurt müdürü Cuma Ali Genç, Aladağ Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede, olaya ilişkin detaylı bilgiler verdi. Faciada 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'i de kaybeden Genç, “Çocukların başlıklarıyla oynamaları sonucu havası kaçan yangın tüpleri değiştirmek için götürülmüş. Yedek tüp bırakılmamış. Olay günü yurtta hiç yangın söndürme tüpü yoktu” dedi.



İTFAİYE EKİPLERİ YETERSİZ KALDI


İfadesinde itfaiyeyi suçlayan Genç, şunları anlattı: “Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinde ne oksijen tüpü ne maske ne de ekipman vardı. Yangına müdahale çoğunlukla vatandaş tarafından yapıldı. İtfaiye ekipleri yetersiz kaldı. Kurtulanları da çoğunlukla vatandaşlar kurtardı. Bizim açtığımız yorgana 4-5 çocuk atlayarak kurtuldu.”



SAVCILIK DONANIM BİLGİSİ İSTEDİ


Bu arada yangını soruşturan Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosunca gönderilen yazıda, yangına Aladağ ve Adana itfaiye müdürlükleri tarafından saat kaçta, kaç kişilik ekiplerle müdahale edildiği, itfaiye ekiplerinin gaz maskesi, yangın merdiveni, branda, sepetli merdiven şeklindeki müdahale araçlarının olup olmadığı soruldu. Yangın anında itfaiye araçlarının bölgeye geçişleri, yurt yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.



İçeriye girmeye cesaret edemedik


Yangınla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları, görgü tanıklarının da ifadesine başvurdu. İtfaiyeyle aynı anda yurdun önüne geldiğini belirten tanık A.Ö.T, şunları anlattı: “Öğrenciler ikinci kattaki pencerelere çıkmışlardı. Ben çocukların bulunduğu kata ulaşabilmek için itfaiyecilere sepetli vinç şeklinde yangın merdiveni olup olmadığını sordum. Onlar olmadığını söylediler. Bunun üzerine komşuların getirdikleri alüminyumdan yapılma elektrikçi merdivenlerini pencerelere dayadık, bu şekilde çocukları aşağıya indirdik. Binanın tamamının alev alması nedeniyle içeriye girmeye cesaret edemedik.”


#Aladağ
#Cuma Ali Genç
7 yıl önce