|

"Vatansız can ne işe yarar baba?"

FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişimine karşı sokağa dökülen milyonlarca insandan biri olan Fuat Bozkurt, Ankara'da Meclis'i savunurken şehit düştü. Sokağa çıkmadan önce babasıyla son kez konuşan Bozkurt, "Vatansız can ne işe yarar baba" diyerek darbeci askerlerin karşısına çıktı. Bozkurt'un anne ve babası da, vatan için can vermiş bir evlatları oldukları için gurur duyduklarını söyledi.

Yeni Şafak
07:03 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:21 - 28/07/2016 Perşembe
Diğer

15 Temmuz'da şehit düşen Fuat

Bozkurt, darbe gecesi son kez ailesini aradı, “Vatansız can ne işe yarar baba?" deyip sokağa çıktı. Helikopter ateşiyle vuruldu. Meclis'e koştu. Bu kez şarapnele hedef oldu. “Uğrunda ölürüm" dediği bayrak için şehit oldu. Oğlunun mezarını bayraklarla donatan baba Bozkurt onunla gurur duyor: Bak oğlum bayrağımız nasıl da hür dalgalanıyor.



FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişimi, milletin tarihi direnişiyle püskürtüldü. Darbeye direnen 246 kişi, FETÖ'nün asker kılığındaki teröristleri tarafından şehit edildi. Ankara'da şehit düşen Fuat Bozkurt'un darbe gecesi babasıyla son konuşması, halkın vatanına nasıl sahip çıktığını gözler önüne serdi.



Sabah'ta yer alan habere göre, Ankara'da iş makinesi operatörü olarak çalışan 31 yaşındaki

Fuat

Bozkurt Malatya'da yaşayan babası Hasan Bozkurt'la darbe girişimi gecesi son görüşmesinde, "Vatansız can ne işe yarar baba. Vatan elden gidiyor. Hakkınızı Helal edin. Ben bu hainlere karşı koymaya gidiyorum" dedi. Darbecilere karşı mücadele etmeye başlayan Fuat Bozkurt, bir süre sonra hainlerin helikopterden açtığı ateşle kolundan yaralandı. Atletini çıkarıp, kan kaybını önlemek için koluna bandaj yapıp mücadeleye devam etti. Amacı, milletin ve demokrasinin temsilcilerinin bulunduğu Meclis'e darbecileri sokmamaktı. Diğer vatanseverlerin oluşturduğu kalkana katıldı. Ancak bir süre sonra, darbeci hainler Meclis'i de bombaladı. Vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralanan Bozkurt, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.



Oğluyla gurur duyduğunu belirten baba Hasan Bozkurt, "Bak oğlum uğrunda öldüğün bu vatanın bayrağı şimdi mezarının başında hür bir şekilde dalgalanıyor. Sen rahat uyu Fuat'ım" diyerek şehidine sesleniyor. Bozkurt, düşüncelerini şöyle dile getiriyor: "Oğlumun şehit olmadan önce telefonda söylediği gibi, 'vatansız can bir işe yaramazdı. Elimden gelse o darbe yapmak isteyenleri bir kaşık suda boğarım. Bu kadar hainlik olamaz. Hem milletin ve devletin parasını al hem de

ihanet

et. O hainler PKK'ya karşı böyle savaşsalar, PKK kalmazdı. Ama onlar asker değil hainmiş. Gülen'in adını duyduğum zaman bile televizyonu kapatıyordum" dedi. Anne Sebahat Bozkurt ise hislerini şöyle paylaştı: "Oğlum milletimiz için canını verdi. Binlerce kez şükürler olsun. Oğlum ve onun gibi ana kuzuları sokaklara çıkmasaydı, canlarını vermeseydi ne olacaktı? Vatan için can vermiş bir evladın annesi olarak gururluyum."











#FETÖ
#Darbe girişimi
#Fuat Bozkurt
8 yıl önce