|

Vekalet Cemil Çiçek'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Oyunları açılışı dolayısı ile Azerbaycan'a gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle TBMM'nin henüz oluşmamış olmasından dolayı, Cumhurbaşkanlığı vekaletini bir önceki dönemin Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e bıraktı.

Yeni Şafak
11:02 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 12/06/2015 Cuma
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''TUR'' ile saat 08.26'da Azerbaycan'a gitti.



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak Bakü'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti.



Erdoğan ve beraberindeki heyeti Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile diğer ilgililer uğurladı.



Erdoğan, 7 Haziran seçimleri sonrasındaki ilk yurtdışı gezisinde, yeni TBMM'nin henüz oluşmamış olması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı vekaletini bir önceki TBMM'nin Başkanı Cemil Çiçek'e bıraktı. Bu vekalet, ilginç bir durum da ortaya çıkardı. AK Parti'deki üç dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olmayan Çiçek milletvekili seçilmedi. Seçilemeyen ya da aday olmayan vekillerin, milletvekili sıfatları düştü.

Ancak yeni seçilen TBMM'nin açılışı yapılmadığı için, "milletvekili" olmamasına rağmen, yeni TBMM'nin göreve başlamamış olması nedeniyle, Cemil Çiçek vekalet edecek.




#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev
#Cemil Çiçek
#vekalet
9 yıl önce