|

Vesayetçi CHP’nin utanç belgesi

Sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına giren bir rapor bugün vesayetin kaldırılmasına 'hayır' diyen CHP'nin toplum ve devlet üzerindeki baskısını gözler önüne serdi. 1936 tarihli belgeye göre, Kışehir'in Kaman ilçesinde bir müezzin Türkçe yerine Arapça tekbir getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:25 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Vesayetçi CHP’nin utanç belgesi
Vesayetçi CHP’nin utanç belgesi

Sadece 'Arapça' tekbir getirdiği için Hüseyin adlı müezzin gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Daha vahimi ise Başbakanlığını İsmet İnönü'nün yaptığı dönemin hükümetinin İçişleri Bakanlığı sadece Arapça 'Allahu Ekber' dediği için hakkında tahkikat başlatılan müezzinle ilgili süreci yakından izleyerek raporlaştırdı. Raporun bir örneğini de politbüro gibi hareket eden CHP Genel Sekreterliği'ne gönderildi.



Bugünlerde çokça paylaşılan ve CHP'nin vesayetçi zihniyetini ortaya koyan utanç belgesinde şu ifadelere yer verildi: “Kırşehir vilayetinin Kazab nahiyesinde Arapça tekbir alan müezzin Yusuf oğlu Hüseyin hakkında yapılan incelemede bilmeyerek tekbiri Arapça okuduğu anlaşılmış ve Adliye'ye teslim edilmiş olduğu vilayetin bildirişinden anlaşılmıştır.”

#CHP
#Vesayet
#Arapça
7 yıl önce