|

Vinç kurbanlarına veda

Adana'da vinç sepetinden düşerek hayatını kaybeden 5 kişiden 4'ü, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde toprağa verildi. İşçilerden Mustafa Gümüş'ün ziraat mühendisi olduğu, atanamadığı için 20 gün önce kardeşi Murat ile enişteleri Fehmi Kaya'nın yanına çalışmaya gittiği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
03:32 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:33 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Vinç kurbanlarına veda
​Vinç kurbanlarına veda

Adana’nın Sarıçam ilçesinde, bir fabrikanın çatısında onarım yapmak için bindikleri vinç sepetinden düşen 6 işçiden hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir gübre fabrikasında çalışan işçiler, çatı kaplamasını yapmak için vinçle çatıya çıkarılmış, mola veren işçiler Murat Gümüş, Cengiz Kutlam, Emrah Halil Aslan, Latif Kaya, Fehmi Kaya ve Mustafa Gümüş aşağıya inmek için tekrar vincin sepetine binmişti.

10 METREDEN DÜŞTÜLER

2 kişilik olduğu iddia edilen sepete 6 işçi binince ağırlığı taşıyamayan halat koptu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen işçilerden Murat Gümüş ve Mustafa Gümüş olay yerinde, Latif Kaya ve Fehmi Kaya kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yaralılardan Emrah Halil Aslan ise tedavi gördüğü Yüreğir Başkent Hastanesinde hayatını kaybetti. Olayda yaralanan Cengiz Kutlam’ın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

FİRMA YETKİLİLERİ SERBEST

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, vinç operatörü Abdurrahman E., ihaleyi alan firmanın yetkilisi Hüda T. ve taşeron firma yetkilisi Ufuk P. gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden işçilerden Murat Gümüş, Faruk Kaya, Mustafa Gümüş ve Fehmi Kaya'nın cenazeleri, memleketleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde defnedildi. İşçilerden Mustafa Gümüş'ün ziraat mühendisi olduğu, atanamadığı için 20 gün önce kardeşi Murat ile enişteleri Fehmi Kaya'nın yanına çalışmaya gittiği öğrenildi.

#Adana
#Fehmi Kaya
7 yıl önce