|

VIP telekulakta 7 kişiye tutuklama

FETÖ mensubu emniyet mensuplarının usulsüz dinlemelerine ilişkin görülen “VIP dinleme davası”nın kamuya açık görülen ilk duruşmasında, 7 tutuksuz sanık hakkında tutuklanma kararı verildi. Davada, Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün de yargılanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 04:34 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ali Fuat Yılmazer
Ali Fuat Yılmazer

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu birçok kişiyi usulsüz dinleyen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 43'ü tutuklu 185 kişinin yargılandığı FETÖ “VIP dinleme” davasına devam edildi.



7 DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ


Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 7 ayrı dosyanın birleştiği davanın sanıkları, “terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “iftira” suçlarından yargılanıyor.



BYLOCK KULLANDILAR


Mahkemeye gönderilen yeni bilgilere göre, sanıkların 130'u terör örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Bu yeni gelişme doğrultusunda tutuksuz 7 sanık hakkında tutuklama, 14'ü için de yakalama kararı verildi.


#Bylock
#FETÖ
#Telekulak
#Ali Fuat Yılmazer
7 yıl önce