|

VIP telekulakta yeni dava

Bir dönem FETÖ’nün yuvalandığı TİB’de siyasi parti liderleri, milletvekilleri dahil 949 ismin dinlenmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen’in de aralarında olduğu 22 kişi hakkında fezleke hazırlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:19 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil çok sayıda ismin dinlenmesine ilişkin 28 kişi hakkında açılan davanın ardından yeni bir telekulak davası açıldı. Gölbaşı Başsavcılığı, bir dönem Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yuvalandığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve eski bakanlar ile işadamlarının da aralarında bulunduğu 949 ismin dinlenmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, eski Teknik İşletme Daire Başkanı Barış Yaslan'ın da aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan fezleke hazırladı. Gölbaşı Adliyesi'nde Ağır Ceza Mahkemesi bulunmaması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede şüphelilere, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçu yöneltildi.



24 ARALIK'TA BİTTİ


Fezlekede, 949 kişinin kullandığı telefona ait IMEI numaralarının hedef bilgilerinin işletmeci sistemlerine tanımlanmasını sağlayan sistem olan “HİTAP” veri tabanından çıktığı belirtildi. Şüphelilerin FETÖ/PDY'nin TİB'deki üyeleri olduklarına yer verilen fezlekede, hukuka aykırı dinlemelerin örgüt faaliyeti kapsamında yasal ve geçerli hiçbir mahkeme kararı olmaksızın yapıldığına dikkat çekildi. Kayda alınan 949 isme yer verilen fezlekede, bu kişilerden büyük çoğunluğunun 2013'ün Şubat-Mart ayında dinlendiği kaydedildi. Dinlemelerin ise FETÖ'nün meşru hükümeti devirmeyi amaçladığı 17-25 Aralık'a kadar devam ettiği belirlendi. Söz konusu hukuka aykırı dinlemelerin 24 Aralık'a kadar girdiği anlaşıldı.



HERKESİ DİNLEMİŞLER


Usulsüz dinleme yaparak kişilerin mahrem sırlarını öğrenen ve kişilere örgütün amacına yönelik olarak iş yaptırmak için elindeki kayıtlara başvuran FETÖ'nün kayda aldığı 949 kişinin arasında şu isimler bulunuyor: "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AB Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Deniz Baykal, MHP'li Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş."


#FETÖ
#Osman Nihat Şen
#Recep Tayyip Erdoğan
#Paralel yapı
8 yıl önce