|

Vize krizi için AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti'den ABD ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasıyla ilgili ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal "Amerikan Büyükelçiliği'nin muhatabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir" dedi.

Yeni Şafak
10:30 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 9/10/2017 Pazartesi
Diğer
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal
AK Parti'den ABD ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasıyla tavan yapan krize ilişkin ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü
Mahir Ünal
"Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yapacak. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklama yapacak. Amerikan Büyükelçiliği'nin muhattabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir. Süreci takip ediyoruz. Biz son derece rasyonel yaklaşıyoruz" dedi.

ABD ile vize krizi nasıl başladı?


ABD Büyükelçiliği, Washington’un PKK ve
’ye desteği nedeniyle kriz yaşayan iki ülke ilişkilerini daha da baltalayacak skandal bir adım attı. Elçilik, Türkiye’deki tüm vize işlemlerini askıya aldı. Türkiye ise jet bir karşılık verdi. Washington Elçiliğimiz, ABD vatandaşlarına vize işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. Şimdi kamuoyu İncirlik’in kapatılması dahil ABD'ye karşı yeni adımlar atılmasını bekliyor. Skandal kararın İstanbul konsolosluk görevlisi Metin Topuz’un FETÖ suçlamasıyla tutuklanmasından sonra gelmesi dikkat çekti. İstanbul Başsavcılığı, Topuz’un 17-25 Aralık kumpasına karışan FETÖ’cü polis ve savcılarla yoğun temasını tespit etmişti.

#AK Parti
#ABD
#vize krizi
7 yıl önce