|

Vizede alicengiz oyunu

Ankara'nın AB'nin istediği şartları yerine getirdikten sonra, Almanya ve Fransa'nın, Türk vatandaşlarına tanınacak olan vize serbestisine yeni şartlar getirmek istediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 22:48 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Avrupa Birliği'nin (AB) Ankara'dan vize muafiyeti için talep ettiği şartları yerine getirmesi halinde Almanya ve Fransa'nın, Türkiye'ye sağlanacak vize serbestisine yeni şartlar getirmek istediği ortaya açıktı. AB konularında haber yapan Brüksel merkezli Politico internet sitesi, Almanya ve Fransa'nın öncülüğüyle hazırlanan bir taslak metne ulaştığını ve metinde Türkiye'ye tanınacak vize serbestisini anında geri alabilecek bir 'el freni' sistemi önerildiğini aktardı.



3 ŞART VAR


Mevcut düzenlemelerle vize muafiyetini, bir kez verildikten sonra geri çekmenin yaklaşık 9 ayı bulduğu, Türkiye için bu süreyi kısaltacak bir mekanizma oluşturulacağı belirtiliyor. Site, vize muafiyetine istedikleri gibi dur diyebilecekleri şartların ise üç başlık altında toplandığını aktarıyor. Bu şartlar: Turist olarak gelip AB ülkelerinde yasa dışı biçimde yaşayanların sayısında ciddi artış yaşanması, vize muafiyeti tanınan ülkeden gelen iltica başvurularında önemli artış yaşanması ve vize muafiyeti tanınan ülkenin geri kabul taleplerini reddetmeye başlaması.



Yasa hazırlığı pazartesi bitiyor






Türkiye'de devam yasa hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AB'nin Türkiye'den talep ettiği 72 kriterin tümünü, gelecek hafta Pazartesi'ye kadar tamamlayacaklarını söyledi. Bozkır, “Bizim bakımımızdan tamamlanmış olarak bakıyoruz” diye konuştu.


#Vize serbestisi
#Avrupa Birliği
8 yıl önce