|

Vural: Mücadelemiz sürecek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İç Güvenlik Paketi ile ilgili, "Görüş ve düşüncelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. İç Tüzük çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Yeni Şafak
16:32 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 16/03/2015 Pazartesi
IHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' sözlerini hatırlatarak, "Ne zaman sıkışırlarsa, ne zaman AKP-HDP-PKK koalisyonu milleti ne zaman rahatsız ederse böyle bir açıklama yapıyorlar. Doğrusu milleti aldatıp kandırmak için şimdi de bunları söylüyorlar. Önceki gün 'Ne Kürt sorunu ya' açıklaması, Dolmabahçe mutabakatını, AKP-HDP-PKK koalisyonunu gözden kaçırmak için yapılmış bir açıklamadır. Bunlarla ilgili Türkiye'de bütün bunları söyleyeceksiniz, PKK ile birlikte Kürdistan kurulmasının önünü açacaksınız, PKK-KCK paralel devletini oluşturacaksınız, Suriye'de Kürdistan oluşturmak için adım atacaksınız, bu milletin evlatlarını etnik kimlik bazında düşman kılacaksınız, bu milletin kimliğini yok sayacaksınız, ondan sonra 'ne Kürt sorunu ya' diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.


"Bölücü terörü örgütü sorununu Kürt sorunu gibi sunan, PKK'ya mevzi kazandıran ve PKK'nın taleplerini meşru gösteren AKP iktidarıdır" diyen Vural şöyle devam etti:

"Bu bir pazarlama taktiğidir. Dolmabahçe'de senin hükümetin 'Kürt sorununu çözmek için çözüm sürecinde mutabakata vardı' diyeceksiniz, sonra kalkıp bu milleti etnik kimliklere göre bölme stratejisinin önünü kesmek için siyasal Kürtçülük yapacaksınız. Sonra da 'Ne Kürt sorunu' diyeceksiniz."

Çözüm süreci ile ilgili ise Vural, "Bu milleti Kürtler’den kopartmak için yapılmış emperyalist bir tuzağa düşürüyorsunuz. 'Türkiye'de bir Kürdistan meselesi yoktur' diyen, ‘Yabancıların uydurduğu bir meseledir' diyen Mehmet Akif'in iradesine aykırı bir şekilde 'Kürt sorunu vardır, bunu çözmek için devleti de, milleti de yeniden tarif etmemiz gerekir' diyeceksin, ondan sonra yokmuş gibi hedef saptıracaksın. PKK ile neyi görüşüyorsunuz? Ana dilde eğitim, ana dilde yargılama, Kürdistan'a selam, milli devlet yerine Kürdistan eyaletinin kurulmasına yönelik ifadeler, 'bu millete Türk milleti demeyelim' ifadeleri. Bütün bunlar siyasi Kürtçülüğün ifadesidir. Gerçekten bugün geldiğimiz safhada seçim öncesinde bunlardan rahatsızlık duyan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, Cumhurbaşkanı'na Cumhurbaşkanı olması için oy veren insanlar Dolmabahçe mutabakatında PKK ve AKP cerrahları ile vatana, millete, Cumhuriyete yapılan ameliyatı kabul etmeyenlerin gözünü boyamak amacıyla taktik adımdan başka bir şey tanımıyor. Dünün Damat Ferit Paşa’sı ne yapmışsa, bugünün kümbetleri aynısını yapmaktadırlar. Dün Sevr'le birlikte Kürdistan kurmak isteyenlerin talepleri Damat Ferit Paşa tarafından nasıl tanınmışsa, AKP tarafından aynen kabul edilmiştir" dedi. 


İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin olarak ise Vural, "Milletin özgürlüklerini kaldıran, istihbarat devleti haline getiren, jandarmayı PKK'nın istediği gibi kontrol etmek isteyen valiye bağlayan çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Görüş ve düşüncelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. İç Tüzük çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

#Milliyetçi Hareket Partisi
#MHP
#Grup Başkanvekili Vural
# TBMM
#İç Tüzük
#Mücadelemiz sürecek
9 yıl önce