|

Ya devletin ya örgütün yanındasın

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihin en büyük kalkışmasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2016 Pazar
Güncelleme: 01:30 - 31/01/2016 Pazar
DHA

Kırıkkale Barosu tarafından düzenlenen 'Hitabet' konulu seminere katılarak Kırıkkale Barosu avukatlarına konuşan Feyzioğlu, “Bu devleti yıkmayalım. Başka gidecek yerimiz de devletimiz de yok. Devleti yıkmamak için hem teröriste destek olmamak lazım hem de 'Adalet Mülkün Temelidir' diyen bizler, devletin yıkılmaması için adaletli bir devlet olması gerektiğini herkesten daha iyi biliriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihin en büyük kalkışmasıyla karşı karşıyadır. Bu kalkışmada ya devletin yanındasındır ya terör örgütünün yanında. Bunun arası kalmamıştır” diye konuştu.



Özgürlükçü ve liberal düşüncede olmak için mutlaka terör örgütünü desteklemek gibi bir zorunluluğun olmadığına dikkati çeken Feyzioğlu, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildirinin kendi gözünde ve düşüncesinde akademik bir değerliliğinin olmadığını söyledi. Feyzioğlu, “Türkiye'yi barışalım diye özerk bölgelere ayırmak istemek, aslında İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in ara sokaklarında kanlı bir iç savaşı tetiklemek isteyen iç savaş çığırtkanlığıdır” dedi.


#Türkiye Barolar Birliği
#Metin Feyzioğlu
#Kırıkkale Barosu
8 yıl önce