|

Ya siyahsın ya beyaz rengini seç

FETÖ’nün darbe girişiminden sonra personeli toplayıp “Ya siyahsınız ya beyaz. Gri yok!” diye esip gürleyen Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal, henüz birkaç ay önce ordudaki haşhaşilere yönelik haberleri görmezden gelmişti. Ünal, “İçimizde paralel var, iftirası nifaktır, lanetliyorum” demişti

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:27 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra karargah personelini toplayarak “Bunların temizlenmesi için son nefesime kadar mücadele edeceğim” diyerek and içen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, bundan daha 1-1.5 ay önce medyada ordudaki paralel yapıyı ifşa eden haberleri 'nifak' olarak yorumlamış, bununla savaşacağı sözünü vermişti. İhanet gecesi Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğünü için bulunduğu Moda Deniz Kulübü'nde darbeci askerler tarafından rehin alınan Abidin Ünal, karargahta görevine döner dönmez personeline şöyle seslenmiş ve paralel yapıyla mücadele yemini etmişti:



'GEREKİRSE 10 BİNE İNER'


“Gri yok. Siyah ve beyaz var. Ya siyahsınız ya beyaz. Bu konuyla ilgili en ufak bir müsamaha gösterilmeyecek. Bunların temizlenmesi için son nefesime kadar mücadele edeceğim. Bundan sonra 3 kişilik, 5 kişilik çalışacağız. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 20 bin personel var. Gerekirse 10 bin kişi ile çalışırım. Bir tane bile FETÖ'cü kalmayacak. Bizim bu üniformaya, bu millete, bu bayrağa vatan borcumuz var. Bu enkazı kaldırıp rafine ve güçlü bir hava kuvvetleri inşa edeceğiz.”



DARBE ÖNCESİ TAM TERSİ


Ancak aynı komutan, darbe girişiminden önce kamuoyu gündemine gelen 'ordudaki paralel yapılanma' iddiaları karşısında aynı refleksi göstermiyordu. Edinilen bilgiye göre Org. Ünal, orduda haşhaşilerin bulunduğu bilgilerini darbe gecesine kadar reddetti. Henüz birkaç ay önce bir anma töreninde yaptığı konuşmada Ünal, “Ben zamanında nasıl Ergenekon ve Balyoz sürecinde olanları lanetlediysem, bize 'içimizde paralel var' iftira ve nifakını sokmaya çalışanları da lanetliyorum. Beni bu mücadelede desteklemeye devam edin, ben kendimi bu yolda ortaya koyuyorum” dedi.



TERÖRİSTİ ÖVDÜ


Ünal, bu açıklamalarıyla da yetinmedi, konuşmasında Albay Ahmet Özçetin'e methiyeler dizdi. Abidin Ünal, “Bu çocuk o kadar kapasiteli bir albay ki, koy Hava Kuvvetleri'nin başına, yönetsin” ifadelerini kullandı. Olaylar, 'öngörüleri oldukça yüksek' olan Ünal'ın dediği gibi gelişti. Albay Ahmet Özçetin, kanlı darbenin 'harekat komutanı' olarak 15 Temmuz gecesi hava kuvvetlerini yönetme görevi verilen isim oldu.



BÜTÜN EKİP ORADAYDI


Ünal'ın darbeci Özçetin'i övdüğü konuşmayı yaptığı anma töreninde, salonda darbe girişiminin mimarları en ön sırada oturuyordu. Darbe girişiminin bir numaralı tutuklu sanığı Orgeneral Akın Öztürk, yine tutuklu darbecilerden Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın yanısıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimine öncülük eden, SAT ve MAK ekiplerini yöneten Çiğli İmamı 'Paşa' lakaplı Başçavuş Zekeriya Kuzu da aynı salonda Abidin Ünal'ı alkışlıyordu.


#FETÖ
#Abidin Ünal
#Akın Öztürk
8 yıl önce