|

İstanbul trafiği normale döndü

İstanbul'da gün boyu etkisini devam ettiren yağış nedeniyle akşam saatlerinde oluşan trafik normal seyrine döndü. E-5'te yüzde 72'yi bulan trafik yoğunluğu azalarak yüzde 40'a düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Bugün öğleden sonra beklenen şiddetli yağışın yarın sabah erken saatlere kadar sürmesi bekleniyor" uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
18:17 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:10 - 25/10/2017 Çarşamba
IHA
İstanbul'da yağış nedeniyle yoğun trafik yaşanıyor.
İstanbul'da yağış nedeniyle yoğun trafik yaşanıyor.

İstanbul’da il genelinde yağış etkili olurken, yağışın iş çıkışı saatine denk gelmesi birçok yerde yoğun trafik oluşturdu.

Yetkililerden yapılan yoğun yağış uyarısının ardından sağanak birçok ilçede etkisini gösteriyor. Yağmur nedeniyle kimi vatandaşların yollarda tedbir aldığı görülürken durumdan en çok araç kullanıcıları ve yollar etkilendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cep uygulamasında trafiğin önceki günlere oranla daha yoğun olduğu görüldü. Yağış nedeniyle E-5’te uzun araç kuyrukları oluştu.

İstanbul'da etkili olan yağış trafiği durma noktasına getirdi. Sabah saatlerinde Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi,"İstanbul'da beklenen aralıklı sağanağın öğleden sonra etkisini artırması ve gece yarısına kadar kuvvetli poyraz ile metrekareye 25-50 kg yağış bırakması tahmin edilmektedir" şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul genelinde birçok ilçede trafikte uzun kuyruklar oluştu ve birçok sürücü iş çıkışı saatleri nedeniyle evlerine gitmekte zorlandı.


Yağmur, İstanbul’da hava trafiğini de olumsuz etkiledi

İstanbul’da etkili olan yağmur, hava ulaşımında gecikmelere neden oluyor. Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan çok sayıda uçak, bir süre havada tur atmak zorunda kaldı.

İstanbul’da etkili olan yağmur, hava ulaşımında gecikmelere neden oluyor. Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan çok sayıda uçak, bir süre havada tur atmak zorunda kaldı.Marmara bölgesini etkisi altına alan sağanak yağmur, İstanbul’da da etkisini gösterdi. Yağıştan İstanbul’da ki hava trafiği de olumsuz yönde etkilendi. Kötü hava koşulu nedeniyle havalimanına iniş gerçekleştirmeye hazırlanan uçaklar arasındaki mesafe uzatıldı.

CB (kümülonimbus) olarak tabir edilen elektrik yüklü yağmur bulutlar nedeniyle çok sayıda uçak havada bir süre tur atmak zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri hava trafiğini düzenlemek adına yoğun çaba sarf etti.

İstanbul'da yağış Anadolu yakasında da etkili olmaya başladı

İstanbul’da sağanak yağış Avrupa Yakası’ndan sonra Anadolu Yakası’nda da etkili oluyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde yapılan uyarıların ardından İstanbul’un Avrupa yakasında etkili olan sağanak yağış, Anadolu Yakası’nda Kartal ilçesi dolaylarında da etkisini gösterdi. Sağanak yağış trafikte araçların da hızını düşürerek gittiği görüldü. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yer yer birikintilerde oluşturdu.Öte yandan il genelinde yağış nedeniyle trafik yüzde 72 seviyelerine çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi uyardı

İstanbul'da gün boyu devam eden yağışın ardından İStanbul Büyükşehir Belediyesi mobil trafik uygulaması ''İBB Ceptrafik'' kullanıcılarına uyarıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi '' Bugün öğleden sonra beklenen şiddetli yağışın yarın sabah erken saatlere kadar sürmesi bekleniyor'' ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde bir hafta boyunca etkili olması beklenen yağış sebebiyle uzmanlar sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.


#İstanbul
#Trafik
#Yağış
6 yıl önce