|

Yakalanan terörist itiraf etti: Cephanelik bulundu

Kars merkezli 3 ilde kış hazırlığı yapan terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, gözaltına alınan bir PKK'lının itirafları doğrultusunda 15 ayrı noktada yaptıkları aramalarda, bir sığınağın yanı sıra toprak altına gizlenmiş yüklü miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirdi.

Yeni Şafak
16:53 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:30 - 9/11/2016 Çarşamba
AA
Terör örgütünün toprak altındaki cephanelikleri ele geçirildi.
Terör örgütünün toprak altındaki cephanelikleri ele geçirildi.

Kars merkezli 3 ilde kış hazırlığı yapan terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan bir PKK'lının itirafları doğrultusunda 15 ayrı noktada yapılan aramalarda, bir sığınağın yanı sıra toprak altına gizlenmiş yüklü miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.



Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kırsal alanda operasyon gerçekleştirildi.



Operasyonda Kars'ta gözaltına alınan bir PKK'lının itirafları doğrultusunda Kars'ın yanı sıra Ağrı ve Van'daki 15 ayrı noktada, Kars TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.



Bu çerçevede Ağrı'nın Sinekli Yaylası'ndaki çeşitli noktalarda yapılan aramalarda terör örgütü mensuplarınca toprak altına saklanan 1 kanas marka silah, bu silaha ait dürbün ve 5 şarjör ile 450 fişek, 2 kalaşnikof marka silah, bu silaha ait dürbün aparatı ve 2 bin 410 fişek, 1 gece görüş dürbünü, 5 fünyesi çıkartılmış el bombası gövdesi ve bu bombalara ait fünyeler, 500 gram TNT olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, 11 anti tank roketatar mühimmatı, 1 anti personel roketatar mühimmatı, 12 roketatar sevk fişeği, 3 av tüfeği ele geçirildi.



Ayrıca aynı yaylada yine terör örgütü mensuplarınca toprak altına saklanan 1 güneş paneli, 26 çuval 50 kilo gram ağırlığında un, 2 kutu biber turşusu, 1 şişe erik ezmesi, 33 küçük piknik tüpü, 40 büyük mutfak tüpü, 2 adet tüplere takılan ekmek yapmak için kullanılan saç, 1 beyaz renkli set üstü ocak, 7 çuval şeker, 2 akü, 10 teneke 20 kilogramlık katı yağ, 10 teneke 20 kilogram sıvı yağ, 10 bidon peynir ve yoğurt, 3 kazma, 4 kürek, 4 battaniye, 2 teneke 20 kilogram sıvı yağ ve 3 teneke katı yağ, çok sayıda makarna, pirinç, turşu, sabun, deterjan gibi yaşam malzemesi ile çok miktarda kablo, çivi ve pil ile örgütsel doküman bulundu.



Van'ın Erciş ilçesi kırsalındaki aramalarda ise ağaçlık alanda bulunan, girişi kuru ağaç dallarıyla gizlenen ve toprak altında yer alan, örgüte ait sığınak ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman elde edildi.



Terör örgütü mensuplarınca, saldırı ya da suikast amacıyla saklandığı anlaşılan silah ve mühimmatlara el konulduğu, teröristlerin ihtiyaçlarını gidermek için gizledikleri yaşam malzemelerin ise polisin incelemelerin ardından imha edildiği belirtildi.



Operasyonda gözaltına alınan zanlının ise sevk edildiği Kars Adliyesi'ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.








#Kars
#PKK
7 yıl önce