|

Yakın işbirliğine uzak durmayalım

KEİ Zirvesi’nde konuşan Başbakan Yıldırım, KEİ ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin bölgenin ve birliğin geleceği için çok önemli bir adım olacağını söyledi. Yıldırım, “Hiçbir zaman yakın işbirliğine uzak durmamalıyız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 вторник
Güncelleme: 04:21 - 23/05/2017 вторник
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen KEİ’nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’ndeki konuşmasında, KEİ ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, “Bölge ülkeleri yaklaşık birbirlerine 2 saatlik uçuş mesafesinde yer alıyor. Bazıları daha da kısa. Bu özel konumu, bu yakınlığı, bütün halklarımızın yararı için ekonomik alandaki iş birliğimizi, ticari ilişkilerimizi, en önemlisi de ülkelerimiz arasındaki beşeri ilişkileri geliştirip güçlendirirsek, bu bölgenin, birliğin geleceği için çok önemli bir adım teşkil edecektir” dedi.

İCRAAT ZAMANI

Bölgenin kalkınmasına yönelik adımların atılmasının önemini vurgulayan Yıldırım, “Bizler icraatlarımızı başarıyla sonuçlandırabiliriz, ekonomide sıkıntımız olmayabilir, tarımda iyi mahsul alabiliriz ancak insanların, malların, hizmetlerin ve sermayenin bölge ülkeleri arasında serbestçe dolaşımına imkan sağlamazsak, bütün bunlar çok fazla anlam ifade etmez. Son 2 yılda bölge ülkeleri arasındaki ticaretin geriye gitmiş olması da bu noktada yapmamız gereken önemli işler olduğunu bize ifade etmektedir” diye konuştu.

SIKINTILAR GEÇİCİ

Yıldırım, şunları kaydetti:

“Ülkelerimiz arasında zaman zaman bazı siyasi sorunlar, sıkıntılar olabilir. Bunlar gelip geçicidir. Hiçbir zaman yakın iş birliğine uzak durmamalıyız. Ekonomik iş birliği demek daha fazla ticaret, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha iyi komşuluk ilişkileridir. Karadeniz’in hepimiz için hoşgörünün, çalışkanlığın merkezi olmaması için hiçbir sebep yoktur. Bunun gerçekleşmesi için KEİ’nin bugün olduğu gibi bundan sonra da önemli platformlardan birini oluşturacağına eminim.”

Normalleşme için yeni adım

Başbakan Yıldırım, Gürcistan’a hareketinden önce Rus mevkidaşı Medvedev ile görüşmesine ilişkin, “Normalleşme sürecinde bir adım daha attık. Müteahhitlik hizmetleri, otelcilik gibi 6 alandaki yasaklar için kaldırılma kararı alındı. İthalatı yasaklanan elma, armut, beyaz ete uygulanan yasaklar bir hafta içerisinde kaldırılacak” dedi. Yıldırım, domates yasağının kaldırılması için de hala zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.


#KEİ
#Binali Yıldırım
7 лет назад