|

Yalanlar savcıya takıldı

FETÖ davasında tutuklanan sanığın yalan savunmaları savcıya takıldı. Savcı, yalanlara itibar etmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:47 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Yalanlar savcıya takıldı
Yalanlar savcıya takıldı

Erzurum'da özel bir şirketin müdürü olan tutuklu sanık Mustafa Topuz'a, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yurt dışında bulunmasına rağmen mesaj attığı Türkiye'deki arkadaşlarına darbeye karşı çıkmamaları yönünde telkinde bulunduğu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla diğer bankalardan para çekip örgünün finans kaynağı Bank Asya'ya aktardığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.



TALİMATA UYDU


İddianamede, Topuz'un, bir başka bankadan 12 Eylül 2014'te 30 bin lira kredi çekerek aynı gün 15.56'da Bank Asya'daki hesabına transfer ettiğine vurgu yapılarak, Gülen'in 25 Aralık'tan sonra örgüte yönelik yapılan operasyonlar sonrasında “Bank Asya'ya sahip çıkın, orası Okçular Tepesidir, orayı terk etmeyin” içerikli talimat verdiği ifade edildi.



KOMİK SAVUNMA


Bu talimat üzerine örgüt mensuplarının örgütsel bir tavır olarak söz konusu bankada yeni hesaplar açtırdıkları ya da var olan hesaplarına para yatırıp hesap artırımı yoluna gittikleri dile getirilen iddianamede, Topuz'un da “başka bir bankadan kredi çekerek aynı gün Bank Asya'daki hesabına havale etmesinin örgütsel tavır olarak oldukça dikkat çekici olduğu” değerlendirilmesinde bulunuldu. İddianamede, Topuz'un savunmasında, evlendikten sonra eşinin altınlarını bozdurarak Bank Asya'daki hesabına yatırdığını ve kendisinden borç isteyen amcasına vermek üzere başka bir bankadan 30 bin lira kredi çektiğini öne sürdüğü anlatıldı. Topuz'un ifadesinde “Başka bankadan çektiğim krediyi eşimin istememesi sebebiyle amcama vermedim, bu parayı kredi çektiğim bankaya yatırmam halinde dahi borcum kapanmayacağı için Bank Asya'daki kar payı hesabıma yatırdım” şeklinde savunma yaptığına iddianamede yer verildi.



İtibar edilmez ifadeler


Cumhuriyet savcısı Topuz'un savunmasına itibar edilmediği anlatılarak, “Sanık başka bankadan çektiği krediyi aynı tarihte Bank Asya'ya transfer etti. Bu nedenle savunmasına itibar edilmemiştir. Zira sanığın kredi kullandığı an ile parayı transfer ettiği an arasında eşiyle tartışacak zaman dilimi olmadığı anlaşılmıştır” dedi.













#Erzurum
#FETÖ
7 yıl önce