|

Yalanları bitmiyor

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davada ifade veren SAT ekibinden Ali Sarıbey, “Bugüne kadar ben ölüm makinesi olarak yetiştirildim” dedi. Göreve koşa koşa sevinerek gittiğini belirten Sarıbey, “Ben vali, kaymakam veya emniyet müdürünü almaya gideceğimizi düşündüm” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:13 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Yazıcı
Ali Yazıcı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması tamamlandı. Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan sanıklar, jandarmaların eşliğinde salona alındı.



KOŞA KOŞA GİTMİŞ


Mahkeme heyeti, SAT (Sualtı Taarruz) ekibinden Ali Sarıbey'i dinledi. Sarıbey, yalan ifadeleriyle herkesi şaşırttı. Eski üsteğmen Sarıbey, 15 Temmuz mesai bitiminden sonra ise sanık Haldun Gülmez'in kendisini arayarak bir görev çıktığını söylediğini ifade ederek, Gülmez'in, görevin kendisine Özay Cödel tarafından iletildiğini söylediğini aktardı. Sarıbey, şunları söyledi: “Bugüne kadar ben ölüm makinesi olarak yetiştirildim. Bir terör operasyonuna katılacağım için mutluluk duyarım dedim. Haldun Gülmez 'Gel beni al, göreve birlikte gideceğiz' dedi. Yolda Gülmez'e 'Görev nedir' diye sordum. O da gizli bir operasyon olduğunu söyledi. Akşam saat 20.00 gibi Hava Harp Okulu apronunda buluştuk. Bu göreve koşa koşa, sevinerek gittim. Görevden amirimin bilgisi yoktu.”



KAYMAKAM ALINACAK SANMIŞ


Sarıbey, “Bu görevin planlanmış bir görev olmadığını, amatörce yapılmış bir görev olduğunu hissettim çünkü adeta tüm birimler birbirine girmişti. Daha önce tatil ve görev için gittiğim bir yer olan Marmaris olduğunu havada disko ışıklarını görünce anladım. Çok amatörce yapılan böyle bir operasyonda Cumhurbaşkanı'nın alınacağı hiç aklıma gelmedi. Ben vali, kaymakam veya emniyet müdürünü almaya gideceğimizi düşündüm” diye konuştu.



KOMUTANI SUÇLADI


Eski Kuzey SAT Grup Komutan Vekili Yüzbaşı Özay Cödel de, Sarıbey gibi operasyonun Cumhurbaşkanı ile ilgili olduğunu bilmediğini iddia etti. Emri SAT Komutanı Mustafa Turan Ecevit'ten aldığını iddia eden Cödel, “Şu an o görev başında, ben yargılanıyorum” dedi. Ecevit, FETÖ'cülerin kurduğu Poyrazköy kumpasında yargılanmıştı.



Yaver de duruşmada


Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gün duruşması yapıldı. Duruşmada tutuklu sanıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaveri Ali Yazıcı da yer aldı.



#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#Ali Yazıcı
7 yıl önce