|

Yalova'da kesilen ağaçlara suç duyurusu

Yalova'da bir avukat, Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi kapsamında ağaçların kesilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
15:22 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:24 - 1/12/2014 Pazartesi
AA
Yalova'da Avukat Ali Demirhan, belediye başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Ali Demirhan, Yalova Adliyesi'nde belediye başkanlığı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde yaptığı açıklamada, ağaçların kesilmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Gezi Parkı olaylarında gösterdiği duyarlılığı burada göstermediğini belirten Demirhan, "Aslında burada CHP zihniyetinin riyakarlığı ve iki yüzlülüğünü de bugün burada aslında suç duyurusunda bulunurken belirtmek istedik. Çünkü üç tane ağaç için onlarca canın yitirilmesine sebep olan CHP zihniyeti, 158 ağacın kesilmesine sessiz kalmıştır. 1930 yılında yapılan Yürüyen Köşk için bir dalı kesmemek için köşkü kaydıran Ulu Önder Atatürk, 'benim kentim' dediği memlekette ve CHP'nin Atatürk’ü kullanarak seçim kazandığı bu memlekette, CHP 158 ağacı kamuoyunun ve oy aldığı insanların rızasına başvurmadan kesmiştir" ifadesini kullandı.


Kesilen ağaçlarla ilgili toplanan 4 bin imzayla suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Demirhan, "Halka bunu iyi anlatamadılar, bu projeyi oldu bittiye getirdiler. Aslında proje daha halkla paylaşılıp, daha detaylandırılıp belki 'batçık' şeklinde olabilirdi. Belki de Körfez Geçişi nedeniyle bu projeye ihtiyaç olmayabilirdi. Çünkü 2015 yılında Körfez Geçişi yapılacak. Çevreyolu ile Yalova'nın trafiği hafifleyecektir. O yüzden bu köprülü kavşağın yapılması çok da gerekli değildi. Bu zamana kadar gerekliydi ama 2015'ten sonra gerekli olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.
#Suç Duyurusu
#Yalova
#yalova ağaç
9 yıl önce