|

Yanacağız

Meteorolojiden gelen hava durumu tahminlerine göre bu hafta aşırı sıcaklar bunaltacak. Türkiye genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde olacak. Yetkililer vatandaşları, güneş çarpmasından korunmaları konusunda uyarıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Tuesday
Güncelleme: 20:31 - 27/07/2015 Monday
AA

Cuma gününden itibaren Türkiye Basra alçak basıncının etkisine girdi ve aşırı sıcaklar kavurmaya başladı. Bu hafta da aşırı sıcaklar etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde olacağı uyarısını yaptı. Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının, Karadeniz'in kıyı kesimlerinde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin'de 33, İstanbul'da 34, Ankara, Kayseri, İzmir Bursa ve Sakarya'da 38, Elazığ ve Aydın'da 42, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman'da 43 dereceye ulaşması bekleniyor.



SICAKLIK 40 DERECEYE ÇIKACAK


Açıklamada, Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinde, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranının artacağı; en yüksek hava sıcaklıklarının 30-33 derece olacağı ancak hissedilen sıcaklığın 37-40 dereceye çıkacağı ifade edildi.



10 - 16 ARASI DIŞARI ÇIKMAYIN


Açıklamada bu hafta, hava sıcaklıklarının mevsim normalinin üzerinde seyretmesiyle geçen yıllarda görülen en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılacağı belirtildi. Meteorolojinin açıklamasında yüsek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Vatandaşlara, sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca gölgede durmaları ve zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları uyarısı yapıldı.



7 İLE YAĞIŞ UYARISI


Türkiye'nin ege, marmara ve iç bölgeleri mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerindeki aşırı sıcaklarla boğuşurken meteorolojiden 7 il için de yağmur uyarısı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri, Konya, Ankara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar mevkiinin kısa süreli ve mahalli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


#Basra
#hava durumu
#Artvin
#Kars
#Ardahan
#Rize
9 years ago