|

'Yangın hala sönmedi'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik...

Yeni Şafak
10:03 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:24 - 5/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mehmet Şeker, İsmail Kılıçarslan, Taha Kılınç, İbrahim Tenekeci, Nedret Ersanel
Mehmet Şeker, İsmail Kılıçarslan, Taha Kılınç, İbrahim Tenekeci, Nedret Ersanel

İsmail Kılıçarslan, Nedret Ersanel, Taha Kılınç, Mehmet Şeker ve İbrahim Tenekeci'nin yazılarının en çok dikkati çeken bölümleri...

'Bugün de ölmemek, maçta gol atamamak kadar doğal..."

Alija dizisinin setine yetişmek için arabamla İstanbul’dan yola çıktığımda bir kez daha, karta yerleştirdiğim tüm Ahmet Kaya şarkılarını Üsküp’ten Belgrad’a doğru dinlerken, hatırladım bu eşsiz dizeyi. Çok değil, 25 yıl önce Belgrad’da yaşayanlar, Saraybosna’da yaşayanları yok etmek üzere ant içmişlerdi. Tüm Bosnalılar için 3 yıl boyunca tekrar ve tekrar yazılmıştı Ahmet Erhan’ın o dizesi: Bugün de ölmedim anne. 

Bugün de ölmemenin halı sahada arkadaşlarınızla yaptığınız maçta bugün de gol atamamış olmanız kadar doğal olduğu bir demden söz ediyorum. Dün Türkiye’ydi o demin adı, Beyrut’tu, Bosna’ydı. Bugün Suriye, Irak, Filistin...

'Kudüs'ün minberi yakıldı'

Bundan tam 48 yıl önce, 21 Ağustos 1969 sabahı, Mescid-i Aksâ’nın içinde yer alan Kıble Mescidi’nden dumanlar yükselmeye başladı. Kısa süre içinde müdahale edilen ama üç saat boyunca da söndürülemeyen yangın, mescidin güneydoğu cephesinde başlamış, daha sonra orta kısma yayılmıştı.

Gösterilen bütün çabaya rağmen, alevlerin Salahaddîn Eyyûbî tarafından 1187’de Kudüs’e getirilen tarihî minberi küle çevirmesine engel olunamadı. Yapıdaki hasar öylesine büyüktü ki, Ürdün Krallığı, yıllar sürecek kapsamlı restorasyon sürecini ancak 9 milyon dolarlık bir harcamayla tamamlayabilecekti.

"Trump her şeyi 'halledecek"

Olan şu; Ukrayna-Polonya mevzili Avrupa’da Rusya’ya bir yaptırım konuyor. Pakistan-Rusya-Basra-İsrail merkezli İran’a bir cephe konuyor. Nihayet Çin’e, Pasifik merkezli ve K. Kore üzerinden yaptırım konuyor... Trump: “K.Kore’yi halledeceğiz. Hallolacak. Herşeyi halledeceğiz”.

(31/07)Tehlikeli yerlerden biri Avrupa. Baltık’ta gerçekleşen ve ilk kez Çin katılımlı-Rusya askeri tatbikatının ardından Moskova, Belarus’ta aylarca süreceği söylenen, 100 bin askerin katılacağı, adı “Batı” olan bir tatbikat başlatacak. Yani NATO’nun konuşlandığı Polonya-Litvanya-Letonya cephesini tam karşıdan görecek!

"Biri 'Hero tişörtü' giymeseydi bu uygulama kimsenin aklına gelmeyecekti"

İki gündür internette en çok arananların başında “Badem kurusu rengi” yer alıyor olmalı.Cezaevindeki teröristler için uygun kıyafet arayışı neticesinde badem kurusunda karar kılındı. İsabetli bir tercih. Tek tip kıyafet söz konusu olduğunda, fakir buradan kahverengi teklifinde bulunmuştu. Seçilen de kahveye en yakın renk. Açık kahve demek mümkün.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

"Şu sıralar en çok siyaset dünyasında görüyoruz bunu"

Son zamanlarda en çok duyduğumuz ve kullandığımız kelimelerden biri de ‘operasyon.’ Terör örgütlerine ve ihanet içinde olanlara yönelik operasyon değil sadece.‘Vasatların dayanışması’ hayatın her alanında olur. Şu sıralar en çok siyaset dünyasında görüyoruz bunu. Yetenekleri sınırlı birine imkân verdiğiniz vakit, meziyet ve şahsiyet sahipleri tehdit olarak görünür ona. 

Onların önünü kesmek için elinden geleni yapar. Bunun örnekleri pek çoktur.Şimdi görüntü şudur: Millet katında sevilen ve sayılan, karşılığı olan, gelecek için umut vadeden isimler birer ikişer operasyona maruz kalıyor. Sıradaki isimleri tahmin etmemiz zor olmuyor bu yüzden.

#Yeni Şafak
#Yazar
7 yıl önce