|

Yangın söndürme uçağı devrede

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi'nde çıkan orman yangını çam ve zeytin ağaçlarına zarar verdi. Yakınındaki bahçe evlerini tehdit eden yangına, arıcı barınakları ve kovanlar kül olurken, yangın söndürme uçağının yangına müdahale ettiği görüldü.

Yeni Şafak
17:46 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:48 - 31/08/2015 Pazartesi
IHA

Söke'nin denize açılan noktası olmasının yanında koruma altında bulunan doğa harikası Dilek Yarım Adası Milli Parkı sınırları içinde yer alan Doğanbey Mahallesi Dalyanbaşı mevkiinde çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Bilal Altümsek'e ait arazide çıkan yangın, yakınında bulunan arı kovanları başta olmak üzere bahçe damlarını tehdit etti.



Onlarca çam ağacı ve zeytin ağaçlarının kül olduğu yangın rüzgar ve kuru makilik alanında etkiyle bir anda büyüdü. Yangına Orman işletme Müdürlüğü'ne ait arasözlerin yanı sıra yine Orman İşletmeye ait bir yangın söndürme uçağı müdahale etti.



Çevredeki vatandaşların da gerek traktörlerine bağlı su tankerleri gerekse kovalara doldurdukları su ile söndürmeye çalıştıkları yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale etti. 14.30 sıralarında çıkan yangın bir anda çevreye yayılıp yaklaşık 20 dönümlük araziyi kül ederken, deniz tarafında yolun karşısında bulunan arazilere de sıçradı. Orman ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları devam ederken, Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

#orman yangını
#aydın
#söke
#yangın söndürme uçağı
9 yıl önce