|

Yapımcı ve yayıncılara örgüt ayarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatlı olabilecek bazı yayınevi, müzik ve film şirketleri ile ilgili harekete geçti.

Yeni Şafak
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:44 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bağlantısı tespit edilen kuruluşların Telif Hakları Otomasyon Sistemi üyelikleri dondurularak işlem yapmaları engellendi. KHK ile kapatılmasına hükmedilen kuruluşların tespiti amacıyla Maliye ve RTÜK'ten bilgi talep edildi. Saptanan kuruluşların sertifikaları ve yapımcı belgeleri iptal edildi. Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından şu ana kadar, 101 yayınevi, film ve müzik şirketinin üyelikleri donduruldu.



VARLIKLARI HAZİNE'YE DEVREDİLİYOR


31 sertifika ve 9 yapımcı belgesini iptal eden bakanlık, FETÖ ile bağlantısı bulunan kuruluşların tespitine ve bu kuruluşlara ait yaklaşık 500 kayıt tescil belgesinin Hazine'ye intikaline yönelik çalışma başlattı. Öte yandan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen tarafından yazılmış ve kendisi ile ilgili yazılmış 1214 civarında yayının kayıtları da Ulusal Toplu Katalogun içerisinden çıkarıldı.



KİTAPLARI KÜTÜPHANELERDEN TEMİZLENDİ


FETÖ ile bağlantılı olan ve kapatılan 19 yayınevinin çıkardığı tüm kitaplar da kütüphanelerden temizleniyor. Bunlar, Altın Burç yayınları, Define yayınları, Gonca Yayınları, Gülyurdu Yayınları, GYV Yayınları, Işık Özel Eğitimi Yayınları, Işık yayınları, Kaydırak Yayınları, Kaynak Yayınları, Kervan Basın Yayıncılık, Kuşak yayınları, Muştu yayınları, Nil yayınları, Rehber yayınları, Sütun yayınları, Şahdamar yayınları, Ufuk yayınları, Yeni Akademi yayınları ve Yitik Hazine yayınları.


#FETÖ
#Telif Hakları
8 yıl önce