|

Yarbay’a karargah kumpası

Karargah evleri dosyasında Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı tanık sıfatıyla ifade verdi. Çakmaklı, ‘çok gizli’ ibareli belgelerin Akıncı Üssü komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ve emekli Tümgeneral Semih Koşucuoğlu tarafından koyulduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 02:06 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Karargah evleri dosyasında Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı tanık sıfatıyla ifade verdi.
Karargah evleri dosyasında Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı tanık sıfatıyla ifade verdi.

FETÖ tarafından emekli Askeri savcı Albay Ahmet Zeki Üçok’a yaptırılmayan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanma soruşturması 10 yıl sonra tekrar ele alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz temmuzda düzenlenen operasyonda 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Soruşturmanın omurgasını ise fişleme dosyalarının bulunduğu bir flash bellek oluşturuyor. FETÖ imamları kendilerinden olmayan asker-polis gibi kamu mensuplarını fişleyerek listelendirdi. Savcılık tarafından yapılan incelemede flash bellekte 2004-2005 yılında görevli çok sayıda subay-astsubay- öğretim görevlisi hakkında fişleme bilgisi yer aldı.

O YARBAY KONUŞTU

O yarbayın soruşturma kapsamında ‘tanık’ sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı ifadesinde bir tanıdığı olan bilişim şirketi sahibi Ömer Turanlı isimli kişinin kendisini aradığını ve TSK’ya ait olabilecek bazı bilgilerin elinde olduğunu söylediğini aktardı. Çakmaklı ifadesinde “CD içerisindeki dosyaların çok küçük bölümü açılmıştı. Gördüğüm kadarıyla Maltepe Askeri Lisesi’ne ilişkin bilgilerdi. Bu CD’yi dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’na elden teslim ettim” dedi.

BİLGİSAYARA MÜDAHALE EDİLDİ

Yarbay Çakmaklı hakkında, “çok gizli” ibareli belgeleri karargah dışına izinsiz çıkarmasıyla ilgili Ergenekon soruşturmasından sonra 2008 yılında “Karargah evleri” soruşturması başlatıldı. Çakmaklı ifadesinde bu hususa dikkat çekerek “Suçlamama konu olan İşçi Partisi- Karargah Evleri belgesi ofis dışında olduğum 22 Mayıs 2007’de ofis bilgisayarımın ‘Netmeeting’ dizini altına kaydedilmiş. Bu program o dönemde Harp Akademilerinde kullanılan bir program değildi. Sadece indirilip kullanılmış. Burada amaç belgeyi benim dışarıdan temin ettiğim izlenimi uyandırmak” dedi.


Bilgisayarı onlar kullandı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında faaliyet gösteren tutuklu eski İncirlik 10’uncu Tanker Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Akıncı Hava Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ve emekli Tümgeneral Semih Koşucuoğlu’nu tanıdığını söyleyen Çakmaklı, kendisine yönelik suçlamalardan hemen önce ofis bilgisayarının iki haftalık bir süre ile Tuğgeneral Hakan Evrim ve emekli Tümgeneral Semih Koşucuoğlu tarafından kullanıldığına dikkat çekti.

#FETÖ
#Yarbay
#Kumpas
7 yıl önce