|

Yargıtay'dan Beştepe açıklaması

Yargıtay, 1 Eylül'de Adli Yıl Açılış Töreni'nin Beştepe'de yapılacak olmasına ilişkin "Beştepe'de açılış yargı bağımsızlığını zedelemez" dedi.

Yeni Şafak
16:25 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:36 - 29/08/2016 Pazartesi
Diğer

Beştepe'de yapılacak olan adli yıl açılışına ilişkin, Yargıtay, "Beştepe'de açılış yargı bağımsızlığını zedelemez" açıklamasını yaptı.



Yargıtay'dan yapılan açıklama şöyle;



  • Bilinmelidir ki yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı kurumumuz tarafından büyük bir özenle ve titizlikle korunmakta olup; kapasitesi sınırlı ve güvenlik açısından sıkıntılı olabileceği anlaşılan bir otelin toplantı salonu yerine sahibi devlet ve millet olan bir kongre salonunda bu toplantının yapılacak olmasının nasıl yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceğini anlamakta zorluk çekmekteyiz.

1 Eylül'deki Adli Yıl Açılış Töreni, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasette yaşanan bahar havası, yargıya da yansıdı.



Adli yıl açılışı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Törende ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşacak. Daha önceki törenlerde sadece Türkiye Barolar Birliği Başkanı (son iki yıl dışında) ve ev sahibi sıfatıyla Yargıtay Başkanı konuşuyordu.






#Yargıtay
#Beştepe
8 yıl önce