|

Yarıştan kopmayanların eğitim yuvası

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Açık Öğretim Lisesi mezunlarının diploma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Avcı, açık öğretim okullarının yarıştan kopmayan, eğitimini devam ettirmek isteyenlerin, engellere aldırış etmeyenlerin okulu olduğunu söyledi. Bakan Avcı, bu okullardan mezun olmanın takdire şayan bir başarı olduğunu ifade ederek, öğrencilere diplomalarını teslim etti.

Yeni Şafak
09:23 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 09:25 - 6/05/2016 Cuma
AA
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Açıköğretim Lisesi mezunlarının diploma törenine katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Açıköğretim Lisesi mezunlarının diploma törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, MEB Şura Salonu'nda, Açık Öğretim Lisesi mezunlarının diploma töreninde yaptığı konuşmada, diploma alan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi.



Açık Öğretim Okulları'nın bir şekilde örgün eğitimlerine devam edemeyenler için daima açık tutulan "eğitim kapısı" ve eğitimin her yaşta devam edebileceğinin göstergesi olduğuna dikkati çeken Avcı, "Açık öğretim okulları yarıştan kopmayanların, eğitimlerini devam ettirme azmini yitirmeyenlerin okullarıdır. Hayatın getirdiği bazı zorluklara takılmayanların, bütün engellere rağmen öğrenimlerine devam etme gayreti gösterenlerin okullarıdır. Bu sebeple açık öğretim okullarından mezun olmak takdire layık bir başarıdır" diye konuştu.




Başta açık öğretim kurumları olmak üzere uzaktan eğitim alanların, ülkenin insan kaynağının daha güçlü olmasına katkı sağladığını aktaran Bakan Avcı, "Bakanlığımıza bağlı açık öğretim okullarında ortaokul, lise ve mesleki lise olmak üzere 3 milyon 697 bin 698 kayıtlı öğrencimiz var. Bunların 1 milyon 554 bin 24'ü aktif olarak eğitime katılıyorlar. 2014- 2015 yılı itibariyle mezun öğrencilerimiz 180 bini aşmış durumda" ifadelerini kullandı.



Bakan Avcı, açık öğretim hizmetlerinden, hükümlü, engelli ve yurt dışında çalışan vatandaşların da yararlandığını belirterek, 23 bin 903 hükümlü-tutuklu, 10 bin 540 engelli, 6 bin 119 yurt dışında yaşayan vatandaşın bu sistem üzerinden eğitimlerine devam ettiğini aktardı.



Kayıtlı öğrenciyle aktif öğrenci arasındaki farklara da değinen Avcı, öğrencilerin mezuniyet için teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Avcı, "Açık öğretim okullarımızdan alınan diplomaların örgün eğitimdeki diplomalardan hiç bir farkının olmadığını, örgün eğitim diploması olanlarla açık öğretim diploması olanların aynı haklara sahip olduğunu hem öğrencilerimize hem de kamuoyuna daha iyi anlatmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.



#MEB
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Milli Eğitim Bakanı
#Nabi Avcı
8 yıl önce