|

Yasalar katledildi

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Yeni Şafak’a konuşan Dr. Faed Mustafa, Trump’ın kararının kendilerini için sürpriz olmadığını ancak kararın garip olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 02:50 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa
​Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa

Kararı uluslararası hukuka ve yasalara karşı işlenmiş bir cinayet olarak nitelendiren Mustafa, “Bu karar hiçbir şekilde yasal değildir. Ne olursa olsun Kudüs’ün İslam ve Arap olduğu gerçeğini değiştirmez” dedi. “Kudüs sadece Filistin ve Filistin halkının meselesi değildir” diyen Mustafa, “Kudüs kutsal olması nedeni ile bütün Müslümanların meselesidir. İslam ülkelerindeki tepkileri saygıyla karşılıyoruz. Tabi ki Türkiye bu tepkide ilerici bir davranış sergiledi bunu takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.

İİT’DEN GÜÇLÜ KARAR ÇIKMALI

Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nı toplantıya çağırmasın çok önemli olduğunu söyleyen Mustafa, “Bu cinayete karşı zirveden önemli ve güçlü kararlar çıkması gerekir. Çünkü sadece tepki göstermek, kınamak, bunlara İsrail ve Amerika alıştılar. Bu yüzden gerçekten İslami bir politika ortaya koymak gerekir” dedi. ABD’nin uluslararası hukukla ve yasalarla ilgili konuşma ehliyetini kaybettiğini vurgulayan Mustafa, “İsrail’in yaptığı yanlış uygulamalara karşı hesap sorması gerekirken bu karar ile İsrail’e bir ödül verdi. Kudüs’ün akıbetini ABD veya ABD başkanı karar veremez” dedi.

#Faed Mustafa
#Filistin
6 yıl önce