|

YDS sonuçları açıklandı

Binlerce adayın merakla beklediği 2017 YDS sonuçları açıklandı. Adaylar YDS sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr üzerinden öğrenebilecek.

Yeni Şafak
14:52 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:11 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ÖSYM, YDS sonuçlarını açıkladı.
ÖSYM, YDS sonuçlarını açıkladı.

17 Eylül tarihinde gerçekleştirilen YDS sınavının sonuçları açıklandı.

YDS sonuçları ÖSYM'nin sitesinden açıklandı

Adayların merakla beklediği YDS sonuçları açıklandı. 17 Eylül tarihinde yapılan YDS sınavının sonuçları ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre erişime açıldı. Adaylar YDS sonuçlarını
adresinden öğrenebilecek.

YDS değerlendirme

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavın cevap alanları, optik okuyucular ile okunur ve bilgisayar ortamında gerekli değerlendirme işlemleri yapılır. Değerlendirmede yalnızca doğru cevaplar dikkate alınır. Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercileri tarafından iptal edilmesine karar verilen sorular değerlendirmenin dışında tutulur. Geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanır ve hesaplama işlemi yapılır. Puanlama 100 tam puan üzerinden gerçekleştirilir.

  • Test hazırlanmamış olan dillerde çeviriler ÖSYM’de kurulan jüriler tarafından değerlendirilir. Yabancı dil seviyeleri:
  • 90- 100 puan aralığı A seviyesi,
  • 80 - 89 puan aralığı B seviyesi,
  • 70 - 79 puan aralığı C seviyesi,
  • 60 - 69 puan aralığı D seviyesi,
  • 50 - 59 puan aralığı E seviyesidir.

YDS puanı geçerlilik süresi

Her yıl, sonbahar dönemi ve ilkbahar dönemi olarak iki defa gerçekleştirilen YDS için puan geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. 5 yıl sonunda sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri alt düzeye düşürülür. B seviyesinde olanlar 80-89 aralığında puan alamazlar ise dil tazminatları C seviyesinden verilir. C seviyesinde olanlar sınava girdiklerinde 70-79 puan aralığında bir puan alamazlarsa tazminatları alt seviyelere ödeme yapılmadığı için kesilir.

#YDS
#Öğrenci
#ÖSYM
6 yıl önce