|

Yedek subay askerlik yerleri belli oldu

Yedek Subay ve kısa dönem askerlik yerleri E-Devlet platformu üzerinden erişime açıldı. Yedek subay ve kısa dönem askerlik sonuçlarına göre Kasım Celp döneminde askere gidecek olan adaylar askerlik yerleri E-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. 30 Ekim 1 Kasım tarihine sevk oldukları birliklere teslim olacaklar.

Yeni Şafak
09:30 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 10:15 - 22/10/2017 Pazar
Diğer
Askerlik yeri sorgulama E-devlet kapısında.
Askerlik yeri sorgulama E-devlet kapısında.

Yedek Subay ve kısa dönem askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş son buldu. 369. dönem tertiplerin askerlik yerleri ilan edildi. Böylece bu dönem askere alınacakların er mi, kısa dönem mi yoksa yedek subay mı olarak askerlik yapacakları ve sınıfları belli oldu. Yedek subay ve kısa dönem askerlik yerleri sonra E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.




Askerlik yerleri ve sınıf bilgisi E-Devlet'te!

369. dönem tertipleri nerede askerlik yapacaklarını ve askeri sınıflarını da öğrenecekler. Asker adayları; Karacı, denizci, havacı ya da jandarma olarak mı yapacaklarını E-Devlette yer alan er sınıflandırma sonucunu sorgulama ve ASAL sevk başvurusu sayfasından öğrenebilecekler.



Milli Savunma Bakanlığı böyle duyurmuştu!

- Kasım 2017 celbinde silahaltına alınacak yedek subay aday adaylarının sevk öncesi hazırlık işlemleri, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

- Kasım 2017 yedek subay celbinde birinci ve ikinci grup yedek subay nitelik listesine (ynl);

- 2016/10, 2016/11 ve 2016/12'nci grup olarak yoklaması yapılan yükümlüler,

- 31 Ağustos 2017 tarihine kadar; 1981 ve daha yaşlı doğumlulardan yoklamasını yaptıranlar, erken sevk müracaatında bulunan ve başvurusu kabul edilenler, askerlik hizmetini 12 aylık erbaş/er statüsünde yapmakta iken dört yıllık fakülte veya yüksek okul bitirerek istekleri üzerine geçici terhis edilenler, erteleme ile sevk tehirleri sona erenler, dövizli/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, daha önceki celp dönemlerinden bakaya olanlar (sınıflandırılmamış olanlar) alınacaktır.

- Kasım 2017 yedek subay celbinde; yedek subay nitelik listesine alınanlardan 01 haziran 2017 ile 30 eylül 2017 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemini yaptıranlar sınıflandırılacaktır. e-devlet kapısından sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmalarını müteakip askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmeyen yükümlüler sınıflandırılamayacaktır.

- 1111 sayılı askerlik kanununun 47'nci maddesi gereği sevk öncesi hazırlık işlem dönemi bitim tarihini kapsayan istirahat raporu bulunan yükümlüler, istirahat raporunun bitim tarihini takip eden ilk iş günü askerlik şubesi başkanlığına müracaat edecektir. yasal mazeretleri olmadan 30 eylül 2017 tarihine kadar sevk öncesi hazırlık işlemleri için askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat etmeyenler bakaya işlemine tabi tutulacak ve idari para cezası uygulanacaktır.

- Yükümlüler sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmak üzere askerlik şubelerine gelirken, lisans diploması, öğretmen bildirim çizelgesi, akademisyenlik belgesi (varsa), yabancı dil sınav sonuç belgelerini (varsa) hazır bulunduracaklardır.

- Seçim ve sınıflandırma sonuçları millî savunma bakanlığınca 20 ekim 2017 saat: 10:30'dan itibaren e-devlet kapısından yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır.

- Seçim ve sınıflandırma sonucunda;

A. Bir aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları 30-31 ekim 2017, kısa dönem erbaş/er statüsüne ayrılanların birinci grubu 30 ekim-01 kasım 2017, ikinci grubu ise 13-15 aralık 2017 tarihleri arasında tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.



#Yedek Subay
#Kısa dönem
#Askerlik
6 yıl önce