|

Yedikuyular kayak merkezi olacak

Kahramanmaraşlıların kış aylarında akın ettiği Yedi Kuyular'da yapılacak kayak merkezi için imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Çetinkaya, “En önemli projelerimizden birinin daha ilk adımını attık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:42 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yedikuyular kayak merkezi olacak
Yedikuyular kayak merkezi olacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi için imzalar atıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Genel Sekreter Züver Çetinkaya Genel Sekreter Yardımcısı Haruz Buz, Etüt Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu,İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Abdulkadir Kırmacı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Cengiz Berberoğlu ile Halatlı Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul katıldılar.
SÖZÜ YERİNE GETİRİLİYOR

İmza töreninde bir konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya “Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un seçim çalışmaları sırasında vaat ettiği en önemli projelerden birisi olan Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi’mizin sözleşmesini imzalayacağız” dedi.

ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölgede çok büyük bir eksikliği giderdikleri bilgisini veren Çetinkaya şöyle konuştu; "250 kilometre yarıçapında bir alanda böyle bir kayak merkezi yok. En yakın kayak merkezi Kayseri Erciyes’te bulunmakta. Bu bölgede bu hinterlanda böyle bir kayak merkezi bulunmamakta. Bölgenin bu ihtiyacını bu projemizle gerçekleştirmiş oluyoruz.”

MALİYET 11,8 MİLYON TL

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi’nin yapım işini 8 Mart’ta 11 milyon 823 bin liraya ihale ettiklerini dile getiren Çetinkaya, “Bugün de Halatlı Taşımacılık firmasıyla sözleşme imzalıyoruz. Merkezde Danışma ve yönetim birimi, restoran, cafe, kar ezme aracı garajı, jeneratör binaları, su depoları ile telesiyej ve teleski hatları ile helikopter pisti ve otopark alanları olacak. Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezimizi en kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

B
ÖLGEDEKİ TEK
TESİS

Yedikuyular'da yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi 5 bin kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak ve yılın 4 ayı kış sporları hizmeti verecek. Tesis 250 kilometre yarıçaplı bölgenin tek kış sporları tesisi olacak.

#Kahramanmaraş
#Kayak
7 yıl önce