|

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, FETÖ'yü böyle tanımlamış

Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Eylül ayında yayımladığı "Mesih/Mehdi Beklentisi ve İstismarı" başlıklı makalesinde FETÖ'ye dair yer alan tespit ve tanımlamalar dikkatleri çekti.

Yeni Şafak
09:32 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 09:42 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. Diyanet İşleri Başkanlığına Erbaş’in atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

  • Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Görmez 31 Temmuz'da emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Görmez'in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet etmişti.
FETÖ'yü tanımlayan makale

Bu yılın Haziran ayında Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Erbaş'ın, 12 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

Prof.Dr. Erbaş’ın Diyanet Aylık Dergi’nin Eylül 2016 tarihli sayısında yazdığı “Mesih/Mehdi Beklentisi ve İstismarı” başlıklı yazısında Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili “İslam tarihinde birbirine benzer bazı gruplar olsa da hem mehdi/mesihi hareketlerden ve hem de Hasan Sabbah hareketinden içinde unsurlar barındırmakla birlikte nev-i şahsına münhasır ve yaptıkları ortaya saçıldıkça bizleri şaşkına çeviren en karanlık hareket FETÖ’dür” değerlendirmesi yer alıyor.

Erbaş söz konusu makalesinde şu ifadelere de yer vermişti:

"İslam tarihinde birbirine benzer bazı gruplar olsa da hem mehdi/mesihi hareketlerden ve hem de Hasan Sabbah hareketinden içinde unsurlar barındırmakla birlikte nev-i şahsına münhasır ve yaptıkları ortaya saçıldıkça bizleri şaşkına çeviren en karanlık hareket FETÖ’dür. 17-25 Aralık 2013’ten sonra yapmış olduğu entrikalar sebebiyle Devlet tarafından kendisine verilen FETÖ ismi 15 Temmuz 2016 tarihinde millet olarak yaşadığımız darbe-işgal girişimini organize etmiş olması sebebiyle dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir terör örgütü olduğunu göstermiştir."

FETÖ'nün dini bir yapı olarak nitelendirilemeyeceğini vurgulayan Erbaş, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e atfedilen sıfatların ise İslam dini ile asla bağdaştırlamayacağını belirtiyor.



#Ali Erbaş
#Diyanet İşleri Başkanı
#FETÖ
7 yıl önce