|

Yeni Genelkurmay Başkanı belli oldu

Yeni Genelkurmay Başkanı'nın Hulusi Akar olduğu öğrenilirken, Yeni Kara Kuvvetleri Başkanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanlığı'na da getirilen isimler belli oldu.

Yeni Şafak
23:21 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 00:13 - 5/08/2015 Çarşamba
Diğer

Yeni Kara Kuvvetleri Başkanı Salih Zeki Çolak olurken, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk Yüksek Askeri Şura üyesi yapılarak yerine Orgeneral Abidin Ünal getirildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'na da Orgeneral Galip Mendi getirildi.



Edinilen bilgilere göre; Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'nun ise görev süresi 1 yıl daha uzatıldı.



Hulusi Akar kimdir?


1952 doğumlu olan Hulusi Akar aslen Kayseri.



1972'de Kara Harp Okulu'ndan, 1973'te de Piyade Okulundan mezun olan Hulusi Akar, 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982'de Kara Harp Akademisi'ni tamamlayan Hulisi Akar, 7. Piyade Alayı'nda karargâh bölük komutanlığı görevini ifa etti.



Hulisi Akar daha sonra sırasıyla 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.





#Hulusi Akar
#Genelkurmay Başkanı
#Kuvvet Kuvvetleri Başkanı
9 yıl önce