|

Yeni harita çizilmek isteniyor

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Katar’da Türk askeri üssünü ziyaret etti. Ortadoğu ve Körfez’de haritaların yeniden şekillendirilmek istendiğini söyleyen Canikli, “Kardeşlerimize, komşu ülkeler üzerinde birtakım operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Bu projelere karşı güçlerimizi birleştirebilmeliyiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 00:36 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığını ziyaret etti, incelemelerde bulundu.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığını ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığını ziyaret etti, incelemelerde bulundu. Canikli, Doha’daki resmi ziyaretleri kapsamında Katar TSK Kara Unsur Komutanlığına gelişinde subay ve astsubaylar tarafından karşılandı.

GURUR DUYUYORUZ

Tören kıtasını selamlayan Canikli, birlik özel defterini imzaladı. Komutanlığın faaliyetlerine ilişkin brifing alan Canikli, daha sonra Mehmetçik’in kaldığı tesislerde incelemelerde bulundu. Katar TSK Kara Unsur Komutanlığı personeline hitap eden Bakan Canikli, “Bayrağımızı bu coğrafyada siz dalgalandırıyorsunuz. Türk milleti, sizinle gurur duyuyor" dedi.


ÇOK CİDDİ TEHDİTLER VAR

“Türkiye’nin savunması sınırlarımızdan başlamıyor” diyen Canikli, teknolojinin gelişmesiyle uzak noktalardan güvenliği tehdit eden veya edebilecek saldırılarla karşılaşma riskinin arttığını vurguladı. Canikli, şöyle konuştu: “Şu anda bunu yaşıyoruz. Çok ciddi bir tehditle karşı karşıya Türkiye. Sadece Türkiye değil dostlarımız da aynı zamanda. Özellikle Ortadoğu ve Körfez coğrafyasında ülkelerin haritaları, sınırları yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor. Ülkeler bölünerek, daha küçük parçalara ayrılarak daha kolay yönetilebilir hale getirilmeye çalışılıyor. Türkiye üzerinde de bu anlamda operasyon yapılmaya çalışılıyor ama hamd olsun milletimizin çelik gibi iradesi, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimizin kahramanca duruşlarıyla bugüne kadar bu hain emellere ulaşamadılar, bundan sonra da Allah’ın izniyle ulaşamayacaklar.”

KOMŞU ÜLKELERE OPERASYON ÇEKİLİYOR!

Canikli, milletin bu konudaki kararlılığını bütün dünyanın gördüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: “Sadece Türkiye değil, dostlarımız, kardeşlerimiz, komşularımız, komşu ülkeler üzerinde de birtakım operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Bu projelere karşı birlikte durabilmeliyiz, buna hedef olan ülkelerle, kardeşlerimizle, dost ülkelerle birlikte karşı koyabilmeliyiz, güçlerimizi birleştirebilmeliyiz. Sizin burada bulunmanızı bu açıdan da değerlendirmek gerekiyor, bu çerçevede görmek gerekiyor. Bir olacağız, birlikte olacağız, güçlerimizi birleştireceğiz ve bizleri güçsüzleştirip daha kolay yönetilebilir olmayı hedefleyen projelere karşı birlikte duracağız. Yaptığınız iş tarihi bir iş. Tarihi bir sorumluluk altındasınız. Mirasımızın bize devrettiği sorumluluğu hayata geçiriyorsunuz.”

  • ATAK ve MİLGEM adımı
  • Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin gerçekleştirdiği ziyarette, Al Udeid Askeri Üssü’ne kurulan AW139 Helikopteri Simülatör Sisteminin açılışı yapıldı. Bu sistemin tedarikinden sonra Katar’a Türkiye’den silah satışı ve yeni savunma projeleri devreye girecek. Bu projeler arasında Atak helikopterinin de yer alması bekleniyor. Yine MİLGEM ile de Katar’ın Deniz Kuvvetleri ihtiyaçlarının karşılanması doğrultusunda görüşmeler devam ediyor.
#TSK
#Savunma Bakanlığı
#ATAK
#MİLGEM
6 yıl önce