|

Yeni kabine Twitter'ı uçurdu

Başbakan Davutoğlu'nun yeni kabineyi açıklamasıyla birlikte 8 yeni ismin listede yer aldığı görülürken, söz konusu bakanların Twitter takipçilerinde de dikkati çeken bir artış gözlendi.

Yeni Şafak
17:47 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:28 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini sundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni kabine, Davutoğlu tarafından Çankaya Köşkü'nde açıklandı. 64. Hükümette yer alan 8 isim ilk kez bakanlık koltuğuna oturdu.



Rekor artış Bakan Ramazanoğlu'nda

AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Sema Ramazanoğlu, yeni dönemde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak rol üstleniyor. Bu kapsamda 9 bin takipçi sayısı olan Bakan Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun listesini açıklamasının ardından takipçi sayısını ikiye katlayarak, 13 bini aştı.




Yeni hesap

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, daha önce 4 bin takipçi olan Twitter hesabının yerine resmi bir hesap oluşturarak, takipçilerine seslendi. Bakan Sarı, kısa sürede iki bine yakın takipçi sayısına ulaştı.




Tüm yeni Bakanlarda artış

İşte kabinede yer alacak olan yeni bakanların rakamlarla rakamlara Twitter hesapları:



AK Parti MKYK üyesi Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevlendirilirken daha önce 415 bin olan takipçi sayısının, 420 bine yaklaştığı dikkati çekti.



Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın takipçi sayısı 21 binden 24 bine artarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ise 18 binden 22 bine yükseldi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasının ardından yeni bir görsel paylaşarak, 64 hükümetin hayır olmasını diledi. Takipçi sayısı ise kısa sürede 120 binden 125 bine geldi.






Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin takipçileri 4 bin artarken 33 bine yükselirken, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 6 binden 9 bine yükseldi.
















#yeni kabine
#bakan
#twitter
8 yıl önce