|

Yeni kabinede 5 müsteşar

Başbakan Davutoğlu geçici hükümeti kurdu. 11 AK Partili, 11 bağımsız, 1 MHP’li ve 2 HDP’li ismin yer aldığı kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Bağımsız kontenjanından yeni kabineye giren isimlerin arasında 5 müsteşar yer aldı.

Yeni Şafak
08:30 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:34 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hazırlanan Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı. MHP'li Tuğrul Türkeş'e Başbakan Yardımcılığı görevini veren Başbakan Davutoğlu kabinede bir çok sürprizi yer verdi. 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin yenilenmesine karar vermiş ve Geçici Hükümeti kurması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görev vermişti. Anayasa gereği CHP'den 5, MHP'den 3 ve HDP'den 3 isime bakanlık teklifi götürmüştü. Ancak teklife MHP'li Alparslan Türkeş ve HDP'li iki Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca dışında kabul eden olmamıştı. Bu gelişmeler üzerine Davutoğlu dün hazırladığı listeyi sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıktı. 1 saat 10 dakikalık görüşmenin ardından Erdoğan kabineye onay verdi. Kabine listesini Başbakan Davutoğlu açıkladı. Türkiye'nin ilk geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan dışında, 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li, 1 MHP'li yer aldı.


Yeni kabinede 5 müsteşarBağımsız kontenjanından yeni kabineye giren isimlerin arasında 5 müsteşar yer aldı. 7 Haziran genel seçimleri öncesinde Adalet Bakanlığı görevine atanan Kenan İpek ile Ulaştırma Bakanlığı'na atanan Feridun Bilgin yerini korudu. Seçim hükümetinde ayrıca 3 müsteşar daha bakan olarak görevlendirdi. Buna göre, Cenap Aşçı Gümrük ve Ticaret Bakanı, Feridun Sinirlioğlu Dışişleri Bakanı, Ahmet Erdem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.Başbakan Davutoğlu geçici hükümeti kurdu.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Bağımsız kontenjan
#AK Parti
#MHP
#HDP
#CHP
#geçici hükümet
9 yıl önce