|

Yeni Şafak yazarları ne dedi?

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik...

Yeni Şafak
08:00 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:58 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Aydın Ünal-Fatma Barbarosoğlu- Yusuf Kaplan-Yasin Aktay-Mehmet Acet
Aydın Ünal-Fatma Barbarosoğlu- Yusuf Kaplan-Yasin Aktay-Mehmet Acet

Yusuf Kaplan, Aydın Ünal, Mehmet Acet, Fatma Barbarosoğlu ve Yasin Aktay'ın yazılarının en dikkati çeken bölümleri:






En zor iş bu! Ama asıl iş de bu...

Çağdaş insan, unuttu: Yaratıcı'yı unuttu. Kendini unuttu. Hayatı unuttu.




Üstelik de bütün ekonomik, kültürel, entelektüel sınırların ortadan kalktığı, her şeyin küre ölçeğinde cereyan ettiği bir zaman diliminde yer-küre'de yer-körü oldu; yer'ini de, kendini de unuttu.




Sonunda hız, haz ve gelip-geçici arzuların estetize edici yöntemlerleayartıcı, baştan çıkarıcı bir işlev gördüğü devâsâ bir ağ'a hapsoldu!




Bütün bunlar, insan, Hakikati yitirdiği için oldu.





Ahlaksız tavrı ilk kez görmüyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu Perşembe akşamı geç saatlere kadar çalıştı. Görüşülen tasarı tam oylanacakken, AK Parti, önemli bir toplumsal sorunu çözmek amacıyla önerge verdi.




Erken yaşta evlilik, yasalarımıza göre “cinsel istismar” suçu sayılıyor. Ancak, ağır cezasına rağmen, toplumun bazı kesimlerinde erken yaşta evlilik vakaları hala görülüyor. Evlenen, çocukları olan, evliliklerini sonradan resmileştiren, aile hayatları son derece normal şekilde devam eden bazı ailelerde, bu yasadan dolayı, yani yasada tanımlandığı adıyla “cinsel istismar” suçundan dolayı koca hapse atılıyor.





Kim düşündü ise tebrik etmek lazım

Cumartesi akşamı İstanbul'da, Beyoğlu'nun başarılı belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın misafiri olduk.




Demircan'ın ev sahipliğinde tarihi Pera Palas'ta yapılan 'Beyoğlu Sohbetleri'nde' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu dinledik.




Beyoğlu Sohbetleri deyip hemen geçmeyelim.




Salonda, 'Türkiye'nin Birleşmiş Milletleri' tabirine uyacak bir katılımcı çeşitliliği vardı.





İzah edilmeye çalışılması imkansız

Demokratik bir ülke olmak için tepkilerimizi doğru zamanda, rasyonel bir dil üzerinden ortaya koymak zorundayız.




Bazı durumlarda tepki vermek için doğru zamanı kaçırsak da, Adalet Bakanlığının hazırladığı son kanun tasarısına gösterdiğimiz tepkinin zamanlaması oldukça iyi. Toplum olarak bir yıldızı hak ettik. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı “cinsel istismar” yasasına toplumun bütün kesimleri aynı tepkiyi verdi. Yasanın ilk sunulan şekli ile savunulması imkansız.




Aklın yolu birdir. Vicdan, kalp ile akletmenin ilk basamağıdır.





İlginçtir Bill Clinton da aynısını söylemişti

Trump'ın seçilmesi sonrasında dünya genelinde bir huzursuzluk durumu hakim. ABD'de dahi çeşitli kesimlerin Trump'ın seçilmesine karşı gerçekleştirdiği eylemler dünya medyasının gündemini meşgul ediyor. Meksika sınırına duvar öreceğini ifade eden, seçim kampanyasını İslamofobik mesajlar üzerine kurgulayan Trump ilk başlarda ABD'de yükselen yabancı düşmanlığı ile yelkenini doldurmak istiyormuş gibi göründüğü için siyaseten çok fazla ciddiye alınmamıştı.




Ancak Cumhuriyetçi Parti içerisindeki rakiplerini yarış dışı bıraktıktan sonra ABD dış politikasını ve dolayısıyla ittifak ilişkileri bulunan ülkelerin dış politikalarını oldukça yakından ilgilendiren laflar etmeye başladı. Bu sebeple Trump'ın seçimi kazanması belli çevrelerde bir şok etkisi yarattı. AB'de de benzer bir şok etkisinin olduğunu işaret eden tepkiler var.




#Yusuf Kaplan
#Aydın Ünal
#Mehmet Acet
#Fatma Barbarosoğlu
#Yasin Aktay
7 yıl önce