|

İsmet Yılmaz'dan TEOG'un kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'la ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var. TEOG'un ne olduğunu bilirim, damdan düşmüşüz" dedi. Yılmaz, TEOG'un kaldırılmasına ilişkin, "Bir ay içerisinde yeni uygulamayı Bakanlar Kuruluna sunarız" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
10:31 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:37 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı
İsmet Yılmaz
, TEOG ile ilgili TRT Haber'de yeni açıklamalarda bulundu.
  • Bakan Yılmaz, TEOG'un kaldırılmasına ilişkin olarka, "Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz" ifadesini kullandı.

Yılmaz, "25 yaşına kadar bir sınavdan bir sınava gidiyor. Spor yapabiliyor mu?" şeklinde konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye'nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir.

2002'de yaşam ömrü ortalaması 75.5'ti, şimdi yaş 78'i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar.

Bu yıl sınavı yapmıyoruz. Yerine ne gelecek? Ortaokulda bir şey verilmiyor, liseye hazırlık için, lisede bir şey verilmiyor, üniversiteye hazırlık için. Bu doğrultuda gidiliyor. İlkokulda kalsa dahi birtakım becerileri kazanmış olması lazım. Ortakokulda becerilerini kazanması lazım.

18 milyon evladımızın hiçbirisinin kaygı duymasını istemem. Üniversiteye gitmese dahi donanımlı gençler yetiştirebilmemiz lazım.

Eğitim isteminin kalitesini artırmak için bu sınav sitemini değiştirmek zorundayız. Yeni liseye geçiş sistemi üzerinde çalışıyoruz.

Eğitim üzerine "Sözüm var" diyenler görüşlerini biz göndersinler.

  • Bir ay içerinde Bakanlar Kurulu'na sunulacak
  • (TEOG'un kaldırılması) Bir ay içerinde yeni uygulamayı Bakanlar Kuruluna sunarız. Onlar 'tamamdır' dedikten sonra hemen açıklarız. Yok, 'Biraz daha şu noktanın düzeltilmesi, çalışılması gerekir' derse... Dolayısıyla bir tarih verip de düzeltilme talimatını aldıktan sonra geciktirirsek orada 'söylenildi ama yapılmadı' gibi bir şey olur. Dolayısıyla en kısa sürede bu çalışma yapılacaktır.

En katılımcı müfredatı hazırladık, onunla değil olmayan şeylerle suçluyorlar.


Okul öncesi eğitimde öğrencilerimizi değil öğretmenlerimizi taşıyacağız.

Gelecek yıl 20 bin öğretmen alınacak

Geçen yıl 50 bin öğretmen ataması yaptık. Bu yıl 20 bin öğretmen ataması yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. Gelecek yıl da bu yıl aldığımız kadar 20 bine yakın öğretmen ataması yapacağız.


#İsmet Yılmaz
#TEOG
7 yıl önce