|

Yeni Vali ilk ziyaretini Halisdemir'in kabrini yaptı

Niğde'ye Vali olarak atanan Yılmaz Şimşek, ilk ziyaretini 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in mezarına yaptı. Halisdemir'in darbenin seyrini değiştirdiğini kaydeden Şimşek, "Burada göreve başlamanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

Yeni Şafak
12:27 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:36 - 1/07/2017 Cumartesi
AA
Niğde Valisi Şimşek, Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti.
Niğde Valisi Şimşek, Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti.

Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanan Yılmaz Şimşek, kentte ilk olarak 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti.

Vali Şimşek, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan Halisdemir'in kabrini ziyaret edip, dua okudu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, "Çukurkuyu bizim için Türkiye için çok özel bir yer. Ben de bu özel yerde vali olarak göreve başlamanın gururunu yaşıyorum. Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'da yapmış olduğu kahramanlıkla, göstermiş olduğu cesaretle darbenin seyrini değiştirdi. Bu şekilde de ülkemizin kaderi değişmiş oldu. İnşallah, bundan sonra bu kahramanlar milletimizin içinden çıkmaya devam edecektir" dedi.

Şimşek, Niğde'den önce Pendik Kaymakamlığı görevinde bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

  • "Pendik’ten önce de Dalaman Kaymakamı ve Dalaman Havalimanı mülki idare amiriydim. O gece havalimanında gerekli tedbirlerimizi aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris’ten intikalini bekledik ve güvenli bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızı Dalaman'dan uğurladık. Darbe gecesinde Dalaman çok önemli bir görevi ifa etti. Bugün de yine özel bir yerdeyim. Bu mücadelede kritik bir görev icra eden Ömer Halisdemir’in memleketinde göreve başlamanın gururunu yaşıyorum."

Ziyaretin ardından şehidin baba evine geçen Şimşek, baba Hasan Hüseyin Halisdemir'e başsağlığı diledi.


#Niğde
#Ömer Halisdemir
#Yılmaz Şimşek
#15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi
7 yıl önce