|

Yenikapı’da buluşalım

Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı bugün İstanbul-Yenikapı Meydanı’nda düzenlenecek “Kudüs İslam’ındır” mitinginde protesto edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 08:36 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sultanahmet Camisi’nde kılınan yatsı namazı sonrasında Ayasofya Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, ABD’nin Kudüs tahrikini protesto etti.
Sultanahmet Camisi’nde kılınan yatsı namazı sonrasında Ayasofya Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, ABD’nin Kudüs tahrikini protesto etti.

Saadet Partisi’nin öncülüğünde yapılacak mitinge 120’ye yakın STK’nın ve onbinlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Siyonistleri tel’in etkinliği saat 13.00’te başlayacak. Organizasyona ilişkin bilgi veren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Yenikapı’da düzenlenecek mitingde ‘Filistin işgal altındayken ben nasıl uyuyabilirim’ diyen Selahaddin Eyyubi’nin torunları olacak. Son 15 yıldır Ortadoğu ve İslam coğrafyasını kana bulayan ABD’nin kutsal şehrimiz Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi küstahlığın göstergesidir. İsrail ve ABD uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayıyor. Biz de tepkimizi göstermek ve Kudüs’ün sahipsiz olmadığını göstermek için Yenikapı’da buluşacağız. Burada hiçbir siyasi partinin bayrağı olmayacak. Sadece Kudüs sevdalıları, Türkiye ve Filistin bayrakları olacaktır” diye konuştu.

#Kudüs
#Protesto
#Yenikapı
6 yıl önce