|

Yenikapı'yı hazmedemeyen HDP'li Baluken haddini aştı

Dün İstanbul'da 5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin yapıldığı sırada Batman'da konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken adeta nefret kustu. Siyasi parti liderlerine hakaret eden Baluken, mitingden rahatsız olmuş olacak ki, "Yenikapı mitingi bizi korkutamaz" dedi.

Yeni Şafak
07:04 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:17 - 8/08/2016 Pazartesi
DHA

Batman'da konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan CHP ve MHP Genel Başkanları hakkında haddini aşan ifadeler kullandı.



Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan liderler için saygısız yorumlar yapan Baluken, "Yeni birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada savaş cephesidir. Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar. Üçü bir arada nescafe. Ambalaj aynı, içindekiler farklı. İşte bunlar budur. Kokusu bozuk, tadı bozuk, son kullanım tarihi geçen bunlar acı kahveden başka bir şey değiller" dedi.



Yine ayrıştırıcı konuştu


Konuşmasının devamında hakaretlerine devam eden Baluken, "Biz çok şükür Batman Kürt halkı olarak, ezilen haklar olarak bu acı kahveden bırakın bir yudum içmeyi, tenezzül etmeyi, yanından bile geçmedik" diye konuştu. Yenikapı'da 15 Temmuz şehitleri ve demokrasi için düzenlenen miting için, "Bizi korkutamaz" ifadelerini kullanan Baluken, "Öyle bir araya gelmeleri de halkımızı korkutmaz" dedi.



Bahçeli'ye hakaret etti


CHP ve MHP liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'ye hakaret eden İdris Baluken, "Bahçeli'yi biliyorsunuz, artık Erdoğan'ın yedek lastiğidir. Kılıçdaroğlu'na da şunu söylüyoruz; mitingten sonra bu akşam Kısıklı'ya gidin, yarın da üçünüz, üç gün üç gece sarayın önünde nöbet tutun yine kar etmez" dedi.



Yine teröristlere sahip çıktı


Güneydoğu'da savaş politikası yürütüldüğünü iddia eden İdris Baluken, terör operasyonları için "katliam" ifadelerini kullandı.




#Demokrasi ve Şehitler Mitingi
#İdris Baluken
8 yıl önce