|

Yeşilay'ın kaç şubesi var?

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, "Şu anda ülkemizde 108 Yeşilay şubesi var. Üniversitelerde gençlik şubeleri kurulmuştur. Şu anda 30 değişik ülkelerde o ülkelerin Yeşilay'ının kurulmasına öncülük etmiştir" dedi.

Yeni Şafak
17:32 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:34 - 3/03/2016 Perşembe
IHA

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kavuncu, 1-7 Mart tarihleri arasının Yeşilay Haftası olduğunu hatırlatarak, Yeşilay'ın 1920'li yıllarda bir grup aydın tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluş olduğunu hatırlattı. Kavuncu, "Şu anda ülkemizde 108 Yeşilay şubesi var. Üniversitelerde gençlik şubeleri kurulmuştur. Şu anda 30 değişik ülkelerde o ülkelerin Yeşilay'ının kurulmasına öncülük etmiştir'' ifadesini kullandı.



'Dumansız hava sahası' projesi ile sigara kullananların kapalı alanlarda sigara içmesine karşı olduklarını söyleyen Kavuncu, "Bugün pek çok Avrupa ülkesinde şu anda ülkemizdeki alkol satışından daha katı bir şekilde uygulandığını akılda tutmak gerekiyor'' şeklinde konuştu.



Teknoloji bağımlılığı ile ilgili olarak ise Kavuncu, komisyonun çalışmalarını tamamladığını belirtti.


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da, kendisinin eskiden üç paket sigara içtiğini belirterek, "Sağlık büyük sorun oldu. 20 Haziran 1987 tarihinde sigarayı bıraktım. Beyinde bitiyor iş. Ahmet Eşref Fakıbaba bırakırsa herkes bırakır'' ifadelerini kullandı.

#tbmm
#yeşilay
#açıklama
8 yıl önce