|

Yetki millette

Yeni Şafak ve TVNET ekipleri İstanbul’un seçim nabzını tutmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:07 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yetki millette
Yetki millette

Yeni durağımız Maltepe oldu. Maltepelilerin bir kısmı yeni sistemle halk iradesinin korunmasını desteklerken bir kısmı da Cumhurbaşkanı yardımcısı sayı ve niteliğinin açığa kavuşturulmadığı için temkinli düşünüyor.

EZBERLENMİŞ YALANLAR
Ahmet Yıldırım:
"Maddeleri detaylıca okuduğum için gönülden evet diyorum. Hatta keşke bu sisteme çok daha önce geçseydik. Meclis devre dışı bırakılıyor diyorlar. Yahu hem Cumhurbaşkanını hem de milletvekilini ayrı ayrı oyluyorum. Bunlar ezberlenmiş yalanlar."

Hulusi Fero:
"Devlet yönetiminde tek bir kişiye bu kadar yetki verilmesine karşıyım. Meclis dışından atanacak bakanlar hangi kriterlere göre görevlendirilecek? Bu soruların cevabı olmadığı için ben hayır oyu kullanacağım."

Orhan Akkaya:
"Devletin millet ile arasındaki duvar kalktı. Eskiden devlet görevlileri halka tepeden bakardı. O dönemler geride kaldı. Yeni sistemde de sonuçta Cumhurbaşkanı ve meclis halk oyuyla belirlenecek. Halkın gücü korunuyor."
EĞİTİMDE BÜYÜK DESTEK VAR
İrfan Doğan:
"Devlete en ufak işi dahi düşenler bürokrasiden çekmiştir. Yeni sistemle bürokratik engeller aşılıp, yönetim hız kazanacak. Bir de batı ülkeleri, içerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanlarıyla aynı görüşte olmam."

İsmail Zamlıoğlu:
"İnşaat işçisiyim. Eskiden emeğimizin karşılığını alamazdık. Son dönemde bu sorunlar düzeltildi. 5 çocuğumun 4’ü okuyor. Eski yıllardaki gibi olsa 4 çocuğu aynı anda okutamazdım. Özellikle eğitim için yapılan destekten dolayı evet diyeceğim."
SİSTEM DEĞİŞMELİ
Murat Barutçu:
"Demokratik ülkelerde çoğulculuk esastır. Cumhurbaşkanlığı hükümetinde toplumun tüm kesimleri eşit temsil edilemeyeceğini düşünüyorum. Benim oyum hayır."

Barış Taş:
“Mevcut sistemin bir faydasını görmedik. Değişmesi taraftarıyım. Bu nedenle evete daha yakınım."
#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
7 yıl önce
default-profile-img