|

Yıkım için geri sayım

Mimarlar Odası’nın Beyoğlu’ndaki binasının kaçak bölümlerinin yıkımı için geri sayım başladı. Bir haftalık süresi kalan Mimarlar Odası, kaçak bölümleri yıkmazsa Beyoğlu Belediyesi yıkımı gerçekleştirecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2015 السبت
Güncelleme: 01:55 - 1/08/2015 السبت
Yeni Şafak

Türkiye'nin dev projelerine taş koyan Mimarlar Odası'nın İstanbul'daki merkezinin kaçak 5'inci katı ve ruhsatsız işletilen restoranının yıkılması için Beyoğlu Belediyesi, 30 Haziran tarihinde tutanak düzenledi. Belediyenin elden teslim ettiği 2173 sayılı tebligatta ruhsata aykırı olarak Kemankeş Caddesi tarafından çatının mahya katının 350 cm yüksek yapıldığı belirtildi. Terasın büyütüldüğü ve üzerinin açılır-kapanır sistemle kapatıldığı anlatılan tutanakta, Mumhane Caddesi tarafından çatı arasının yapılmayıp teras bırakıldığı ve üst katta 30 metrekare alanlı teras yapıldığı ifade edildi. Tutanakta, “2. Merdiven kovasının +18,5 kotundan +24.50 kotuna yükseltildiği ve kazanılan 25 metrekare taban alanının 2. katın servis alanı olarak kullanıldığı, merdiven kulesinin üstünde 1 kat yüksekliğinde klima üniteleri konulduğu, ayrıca Kemankeş Caddesi cephesinde normal katlarda 30 cm, Mumhane Caddesi. cephesinde zemin kat ve asma katta kaldırım istikametinin taşmış olduğu” kaydedildi. Tutanakta, yer işgali olduğundan mühürleme işlemi yapılmadığı da bildirildi.





SÜRE DOLMAK ÜZERE


Tebligatın ardından Mimarlar Odası'nın 30 iş günü içinde kaçak bölümleri yıkması gerekiyor. Ancak şu ana kadar 22 iş günü geçmesine rağmen binada herhangi bir düzeltme ve yıkım yapılmadı. Beyoğlu Belediyesi'nin tanıdığı sürenin dolmasına bir hafta kaldı. Bu bir haftalık sürede Mimarlar Odası'na, kaçak bölümleri yıkmaması halinde para cezası uygulanacak. Ardından da binanın kaçak bölümleri belediye tarafından yıkılacak.



#Mimarlar Odası
#Beyoğlu Belediyesi
#Kemankeş
٪d سنوات قبل