|

Yıldız: Bunun faturasını kim ödeyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK'nın Hakkari-Çukurca karayolunda elektrik direklerini devirmesine ilişkin, “Çukurca'ya giden enerji iletim hattını devirdiler. Ne olacak şimdi, 3 günlük enerji kesintisi olduğunda bunun faturasını kim ödeyecek. O direği devirenin PKK olduğunu bütün halkımız biliyor. Hem devireceksiniz hem de Kürtlerin hakkını savunduğunuzu iddia edeceksiniz” dedi.

Yeni Şafak
12:43 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:50 - 3/08/2015 Pazartesi
IHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı 'Türkiye Enerji Raporu'nun Tanıtım' toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, PKK'nın Hakkari-Çukurca kara yolunda bulunan Şine Köprüsü yakınlarında elektrik direklerini devirmesine ilişkin bir sorusu üzerine Bakan Yıldız, “Terör örgütü PKK'nın yaptıkları şu an da yalnızca devlete zarar vermekte kalmıyor. Çukurca'ya giden enerji iletim hattını devirdiler. Ne olacak şimdi, 3 günlük enerji kesintisi olduğunda bunun faturasını kim ödeyecek. O direği devirenin PKK olduğunu bütün halkımız biliyor. Mağdur olan Kürt kardeşlerimiz, yapanlar Kürtçülük adına yaptığını iddia eden PKK'lılar. Ne oldu şimdi? Ne anladık biz? Orada hizmet 3 günlük aksıyor. Hem devireceksiniz hem de Kürtlerin hakkını savunduğunuzu iddia edeceksiniz" diye cevapladı.



"HEM DEVİRECEKSİNİZ HEM DE KÜRTLERİN HAKKINI SAVUNDUĞUNUZU İDDİA EDECEKSİNİZ"


Bakan Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:



“Son zamanlarda Silopi iletim hattını Şırnak'ta devirdiler. 40'a yakın köy elektriksiz kaldı. Ben vatandaşımızın bunu bilmesini istiyorum. Kerkük Yumurtalık ham petrol boru hattında saldırı da bulunuldu. Barzani'nin çıkışı üzerine biz o hattı biz bombalamadık dediler. Tespitlerimiz var, hayır PKK yaptı onu. İran'dan gelen doğalgaz boru hattını patlattılar. İletim hattına saldırıldı, dağıtım hattına saldırıldı. Dün gece Siverek'teki Kara Ali Petrol üretim sahasına saldırıldı. Maddi bir kayıp oluştu. Kim zarar görüyor, orada yaşayan Kürt kardeşlerimiz zarar görüyor. Vatandaşlarımız zarar görüyor. Oradaki hizmet aksıyor. Oradaki vatandaşımızın hizmetini aksatan, Kürtçülük adına hizmet ettiğini iddia eden PKK'dır."



Kerkük Yumurtalık boru hattında henüz akış sağlanmadığını kaydeden Bakan Yıldız, “Gerekli talimatlar ve tadilatlar yapılmaktadır. Kaçak kullananlarla alakalı konuda oraya da müdahale edilmektedir. Kuzey Irak'ın mağdur olduğunu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
#PKK
#elektrik direkleri
#elektrik
#terör
#eylem
9 yıl önce