|

Yılmayacağız

İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısının ardından toplanan Bakanlar Kurulu’nda, teröre karşı yürütülen mücadele ele alındı. Toplantı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Korkmayacağız, yılmayacağız, teröre alışmayacağız. Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 09:52 - 22/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, son günlerdeki terör saldırılarına ilişkin, “Korkmayacağız, yılmayacağız, teröre alışmayacağız. Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsaade etmeyeceğiz." dedi. Kurtulmuş, Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesiyle ilgili olarak da, kimsenin spekülasyon yapma hakkı olmadığını ifade etti. Ciddi istihbarat bilgileri geldiğini söyleyen Kurtulmuş, “Bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı, sonuç itibarıyla da bu adım atıldı" dedi. Numan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan ve 10,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, özetle şöyle konuştu:



BİZİ ENGELLEYEMEZLER


Terör, Türkiye'yi terörize etmeye çalışıyor. Normal yapmamız gereken işleri, atmamız gereken adımları atmamamızı sağlamaya çalışıyor. Biz de terörün bu iradesine inat, şiddetin bu iradesine inat, hem hükümet olarak hem kamu kurum ve kuruluşları hem de milletin fertleri olarak yapmamız gereken işlerimizi, eksiksiz yapmaya devam edeceğiz ve atmamız gereken adımları da atacağız. Korkmayacağız, yılmayacağız, teröre alışmayacağız. Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsaade etmeyeceğiz.



CİDDİ İSTİHBARAT VARDI


(Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesi) Bunun üzerinden kimsenin bir spekülasyon yapma hakkı olmadığını ifade etmek isterim. Çünkü ortada son derece ciddi bir, tedbir almamız gereken istihbarat bilgileri vardı. Bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı, sonuç itibariyle de bu adım atıldı. Bu derbide ortaya çıkacak bir terör eylemi çok ağır bir fatura çıkarabilirdi. Bu zor bir karardı ama bu kararı almak durumundaydık. Sadece Fenerbahçe-Galatasaray maçına dönük bir tehditti. Bütün istihbarat birimleri, son derece uyanık şekilde istihbarat bilgilerini değerlendirerek, halkımıza zarar gelmemesi için üzerlerine düşeni yapmaya çalışıyorlar.





Vizesiz AB haziranda


Schengen vizesinin kaldırılması için tüm hukuki düzenlemeleri nisan sonuna kadar yapacağız. Ümit ediyoruz ki yasa ve ilgili yönetmelikler değiştirildikten sonra haziran ayında vize serbestisi safhasına geçeceğiz ve yine ümit ediyoruz ki haziran ayında vize serbestisi meselesini halletmiş olacağız. Hükümet olarak kararlılığımız, 4 Mayıs'a kadar atılması gereken 35 hukuki adımın atılmasını sağlamak. Bu yasaları Meclis'e göndermek üzere çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz.


#Numan Kurtulmuş
#terör
#Schengen vizesi
8 yıl önce