|

Yılmaz Büyükerşen sınıfta kaldı

Yoğun kar yağışı Eskişehir’in kent merkezini esir aldı. Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, birçok sokak ve yol ulaşıma kapandı. Sürücüler araçlarını yollarda bıraktı. Otobüs ve tramvay seferleri tamamen durma noktasına geldi. Vatandaşlar yeterli önlem almayan CHP'li belediyelere tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
12:41 - 4/01/2015 Pazar
Güncelleme: 10:50 - 4/01/2015 Pazar
Yeni Şafak

Eskişehir’de iki gün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde daha da etkisini gösteren kar yaklaşık yarım metre kalınlığa ulaştı. Özellikle kentin ara sokaklarına park edilen araçlar kar altında kalırken Eskişehirliler araçlarını yola çıkarmakta zorlandı. Araçların tek şeritli olarak seyretmesi, kent içi trafiği felç ederek özel araç kullanımını ciddi oranda azalttı. Park halindeki araçlarını bulunduğu yerden çıkaramayan vatandaşlar, toplu taşımayı tercih etti. Ancak otobüsler de birçok durağa ulaşamadı. Yoğunluktan dolayı toplu ulaşımda büyük zorluk yaşandı. Vatandaşlar, CHP'li belediyelerin yeterli önlem almadıklarından şikâyet etti. Huzur Mahallesi'nde ise bazı vatandaşlar özel ekipman yardımıyla yolları açmaya çalıştı. 


TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI

Kar yağışı nedeniyle Çamlıca ve Batıkent'te de tramvay yolu kar altında kaldı. Sabah işe gitmek için dakikalarca tramvay bekleyen vatandaşlar, belediyenin çalışmalarda yetersiz kalmasına isyan etti. Caddelerde bile yeterli tuzlama yapılmadığından yakınan vatandaşlar, belediyenin tramvay yollarını temizlememesine de tepki göstererek, 'Tramvaylar yağmur yağdığında da, kar yağdığında da çalışmıyor. Belediye ulaşım konusunda sınıfta kaldı' görüşünde birleştiler.


MECLİSTE KARLA MÜCADELE TEPKİSİ 

Odunpazarı Belediye Meclisi’nin 2015 yılı ilk toplantısına kentte meydana gelen şiddetli kar yağışları ve kapanan yollar damga vurdu. Gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi İnan Ersoy, Odunpazarı Belediyesi’ni meydana gelen kar yağışı karşısında hiçbir çalışma yapmamakla suçladı. "CHP’yi duyarsızlığından dolayı tebrik ediyoruz" diyen Ersoy, "CHP’liler hizmetlerinden vazgeçmişlerdir. Sabaha kadar uyumuşlardır. Türkan Şoray’ı getireceğinize yolları açın. Eskişehir, Eskişehir olalı böyle zulüm görmedi. 100 yılın felaketi haline getiren böyle bir belediyecilik anlayışını kınıyoruz" dedi. AKP’liler ise bu durum karşısında söz almayarak, MHP’li İnan Ersoy’un konuşmalarını alkışladı.


KURT'TAN İLGİNÇ SAVUNMA

Ersoy’un konuşmalarının ardından eleştirilere yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyenin karla mücadele konusundaki çalışmalarında takdiri halka bıraktıklarını belirtti. “Doğayla kavga olmaz” diyen Kurt, "Biz Eskişehirlileri sıkıntıya sokmayacak bir çalışma içindeyiz. 70-80 santimetre kar yağacağını kimse bilemez, anında da kimse çözemez. Bundan siyasi bir malzeme çıkmaz" diye konuştu. 


MAĞDURİYETİN ACI SONUCU

Odunpazarı ilçesinin Orhangazi Mahallesi'nde rahatsızlanan Ahmet Furtin isimli engelli vatandaşa, kapanan yollar nedeniyle uzun süre ulaşılamadı. Yakınlarının haber vermesi üzerine harekete geçen sağlık ekipleri, ulaşıma kapalı olan mahalleye giremedi. Bunun üzerine kanser hastası engelli vatandaş, yakınları tarafından tekerlekli sandalye ile ambulansa taşındı. Engelli vatandaşın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

#kar
#büyükerşen
#tramvay
#ulaşım
#engelli
9 yıl önce