|

Yılmaz: İçtüzüğün revizyona ihtiyacı var

TBMM Başkanı Yılmaz, Meclis İçtüzüğü'nün en azından gözden geçirmeye, revizyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:23 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:25 - 3/10/2015 Cumartesi
AA

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Meclis İçtüzüğü'ndeki bazı eksikliklerden dolayı, zaman zaman TBMM Genel Kurulu'nda ortam gerginleşiyor. İçtüzük değişikliği için girişimlerde bulunuldu ancak sonuç alınamadı. Yeni dönemde İçtüzük değişikliğiyle ilgili bir çalışma yapılabilir mi?" sorusu üzerine, Meclis'in yeni bir İçtüzüğe ihtiyacı olduğunu söyledi.



İçtüzüğün Genel Kurul'da çok zor değiştiğine işaret eden Yılmaz, "Daha önce İçtüzük değişikliğine ilişkin teklif geldi, kavga gürültü içinde genel görüşmeleri geçti ama maddelere geldiği zaman baktık ki sürdürebilmek çok makul olmuyor" dedi.



TBMM Başkanı Yılmaz, İçtüzüğün Meclis'in Anayasası olduğunu anımsatarak, Anayasalar uzlaşma metinleri olduğu için, İçtüzüğün de uzlaşmayla geçmesi için çabaladıklarını söyledi. Muhalefetin, İçtüzük değişikliğiyle itiraz ve söz hakkının engelleneceğini düşündüğünü kaydeden Yılmaz, "Komisyonlara daha çok yetki vererek, Genel Kurulu rahatlatmak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.



İçtüzüğün en azından gözden geçirmeye, revizyona ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yılmaz, iktidarın kanun yapma sürecini kolaylaştırma, muhalefetin ise daha etkin denetim yapma isteği olduğunu, onun da bu hakkını sağlamak gerektiğini bildirdi.



İsmet Yılmaz, komisyonda milletvekillerine daha etkin denetim fırsatı vermek gerektiğini belirterek, birçok kanunun komisyonlardan geçmesine ve Genel Kurula gelmesine rağmen kadük kaldığını ve kanunu çıkartamadıklarını söyledi.

#TBMM
#İsmet Yılmaz
#Meclis İçtüzüğü
9 yıl önce