|

Yoğun bakıma alınan Deniz Baykal'ın hayat hikayesi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal yoğun bakıma alındı. Antalya milletvekili Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili son açıklamalar yapıldı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi ve tıkanan damarı için anjiyoya alındı. İşte Baykal'ın son durumu ve merak edilenler...

Yeni Şafak
13:05 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:38 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal,
Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal,
Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili
Deniz Baykal
, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi altına alındı. Gece rahatsızlanan Baykal, özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi.
Bu arada, Baykal'ın eşi
Olcay Baykal
, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi'ndeki konutundan 2 yakınıyla birlikte çıkan Olcay Baykal, soruları yanıtsız bıraktı.

Baykal'ın bilinci açık Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğu görüldü ve bu tıkanma nedeniyle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı. Bu tıkanmış olan beyin damarı açıldı. Bu açılan yere stent konuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımımızda devam ediyor. Sayın Baykal'ın bilinci açık. Beyin fonksiyonlarının hepsi yerinde, sadece sol kolunda ve bacağında hafif bir güçsüzlük var" ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Güzel, "Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Durumun ne yöne gideceğini bilemiyoruz ama şu anda bilinci açık, kendinde, konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor" dedi.

Deniz Baykal kimdir, kaç yaşındadır?

Deniz Baykal 20 Temmuz 1938, Antalya’da doğdu.

1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl ABD' de kaldı ve Colombia ile Berkeley üniversitelerinde çalışmalarını sürdürdü.

İlk defa 1973 Türkiye genel seçimleri’nde meclise giren Baykal, 37. Türkiye Hükûmeti’nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit’in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer aldı. 12 Eylül Darbesi’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP)’den milletvekili olarak seçilmeden önce bir süre gözetim altında tutuldu. 1992 yılında tekrar kurulan CHP’nin genel başkanı seçildi.



Genel başkanlıktan istifa etti

Baykal’ın genel başkanlığını yaptığı CHP, Tansu Çiller’in genel başkanlığını yaptığı Doğru Yol Partisi ile 1995 Türkiye genel seçimleri’nde yarışmıştır ve koalisyon hükûmeti kurdu. 1995–1996 yılları arasında Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1999 Türkiye genel seçimlerinde partisi CHP yüzde 10’luk seçim barajını geçemeyince istifa etti. Eyül 2000 tarihinde tekrar CHP genel başkanı seçilmiştir ve 2002 Türkiye genel seçimlerinde partisi ana muhalefet oldu. 2010 yılında kendisi içinde bulunduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerinin medyaya yansıması üzerine genel başkanlık görevinden istifa etti.


Meclis'in en yaşlı üyesi

Baykal, meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak görev yaptı. Haziran-Temmuz 2015 TBMM Başkanlığı seçiminde CHP meclis başkanı adayı olmuştur fakat Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz’a yenildi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra meclisteki en yaşlı milletvekili olduğu için 17 Kasım 2015’te bir süre TBMM Meclis başkanı olarak görev yapmtı. TBMM Meclis Başkanlığı görevine Baykal yerine 22 Kasım 2015 tarihinde Meclis başkanı olarak seçilen AK Parti milletvekili İsmail Kahraman geçti.

#CHP
#Deniz Baykal
7 yıl önce