|

YÖK gençlerle köprüler kuruyor

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), her ay farklı bölgelerdeki üniversitelerde düzenleme kararı aldığı 'Kültür Sanat Söyleşileri', Bartın Üniversitesi'nde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla başladı.

Yeni Şafak
18:18 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:21 - 19/11/2015 Perşembe
DHA

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, önce Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplanı makamında ziyaret etti. Ardından söyleşi için salona geçen Prof. Dr. Saraç, girişte öğrencilerle sohbet etti. Söyleşiye YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, YÖK üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, çeşitli üniversitelerin rektörleri ile Bartın Vali Vekili Mesut Gençtürk ve Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da katıldı.



Söyleşi öncesinde konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kültür ve sanat faaliyetlerinin yaşamı daha da zenginleştireceğini düşünerek üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelme kararı aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Saraç, şunları söyledi:



"Her ay bir üniversitede gerçekleştirmeyi planladığımız programlarda edebiyat, tarih, görsel sanatlar, müzik, sosyoloji, felsefe gibi konularda alanında seçkin isimlerin katılacağı söyleşiler düzenleyeceğiz. Böylece YÖKün temel varlık sebebi olan üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle, global dünyanın güçlü unsurları olan yüksek teknoloji, inovasyon, sibernetik, dijital dünya, bilginin ticarileşmesi gibi kavramlar dışında, kültür hayatımızı zenginleştirecek konularla sizlerle birlikte olmayı amaçlıyoruz. YÖK olarak asli görevlerimizi yaparken bu tür etkinliklerle de bu konulara dair farkındalık oluşturmak, dikkat çekmek istiyoruz,"


Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan, 'İki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Ortadoğuda Müzik ve Toplum' konusunda söyleşi gerçekleştirdi.



#yök
#gençler
#bartın
8 yıl önce